O femeie de 74 de ani și un bărbat de 85 de ani au fost găsiți în stare de inconștiență, fiind căzuți în beciul casei, în Tulcea. Cei doi s-ar fi intoxicat cu bioxidul de carbon provenit de la mustul fermentat, potrivit autorităților. 

”Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol”

După acest caz șocant, medicul de la UPU Iași a vorbi în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre pericolul intoxicării cu bioxid de carbon.

Citește și: O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat, într-un beci

O femeie de 74 de ani și un bărbat de 85 de ani au fost găsiți în stare de inconștiență, fiind căzuți în beciul casei, în Tulcea.

O femeie de 74 de ani și un bărbat de 85 de ani au fost găsiți în stare de inconștiență, fiind căzuți în beciul casei, în Tulcea.

[Sursa foto: ISU Tulcea]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

”Atenție, nu e de glumit! Fermentarea mustului produce victime colaterale. Intoxicația inhalatorie cu gaze de fermentație creează mari probleme în această perioadă. Trebuie să știți că numărul și severitatea accidentelor legate de fermentarea vinului este în continuă creștere. De asemenea, butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentației alcoolice este imposibil de decelat, acesta fiind inodor, incolor şi insipid.

Gravitatea acestui tip de intoxicație e dependentă atât de organism cât şi de durata sau intensitatea expunerii. Aspectele clinice pot varia de la simple amețeli, cefalee, grețuri, vărsături până la sincopă, asociată sau nu tulburărilor cardiace sau respiratorii, însă cazurile severe pot merge până la obnubilare, comă şi deces ”, a spus medicul.

”Nu intrați nici în încăperile în care fierbe vinul fără a anunța pe cineva care poate interveni rapid”

”Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul ce nu au o ventilație corespunzătoare. Nu intrați nici în încăperile în care fierbe vinul fără a anunța pe cineva care poate interveni rapid. Nu în ultimul rând, nu intrați nepregătit în încăperea în care există deja o victimă deoarece este posibil să vă intoxicați și dumneavoastră”,  a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Citește și: Un bărbat a rămas uluit după ce a mâncat la restaurantul lui fast-food preferat. Clientul fidel a găsit chipul lui Hitler imprimat pe pâinea de la micul dejun. Imaginile au devenit virale

În această perioadă în doar câteva zile s-au înregistrat doar în Moldova 10 persoane afectate de fierberea mustului

În această perioadă în doar câteva zile s-au înregistrat doar în Moldova 10 persoane afectate de fierberea mustului

[Sursa foto: SMURD - Facebook]

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

În această perioadă în doar câteva zile s-au înregistrat doar în Moldova 10 persoane afectate de fierberea mustului. 3 au murit iar alte 7 au necesitat tratament după ce au coborât în beciuri cu aerisire defectuoasă. Ultimele victime au fost din Cucuteni, acolo unde o pacientă de 80 de ani nu a mai putut fi salvată iar soțul de 81 a necesitat asistență medicală de urgență. Primul deces datorat tulburelului a fost la Bacău, un pacient de 26 de ani din Zapodia iar alte două persoane intoxicate de 45 şi 65 de ani, din aceeași familie, au ajuns în comă după ce au coborât în beci pentru a verifica cum fierbe tulburelul.

În doar o oră alte două persoane au fost victimele intoxicațiilor cu gaze de fermentație la Vaslui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si