Exclusiv Știrile Kanal D! Ce ascunde comportamentul mamei copilului din Suceava bătut cu scândura. Experții au dezvăluit tot

Psihologul Cristian Andrei a analizat, în exclusivitate pentru Știrile Kanal D, atât comportamentul bărbatului care l-a bătut cu scândura pe copil, cât și reacția de pasivitate a mamei care a pus pe jar o țară întreagă.

Author: Catalina Popa miercuri 10 februarie 2021 , 14:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Sunt niște personaje aici. Fiecare personaj are povestea lui. Este povestea copilului abuzat care pe măsură ce crește va simți că abuzul crește odată cu el.

Și este povestea acestui individ care probabil că este un om care nu-și găsește locul în societate.

Singurul mod în care el poate să existe este să-și facă loc între cei de acasă. Să-i domine și probabil că starea în care este nu este tocmai bună pentru că este și violent. Bărbații agresivi și lipsiți de empatie sunt bărbații care nu și-au găsit un loc mulțumitor pe lângă ceilalți bărbați. Și acasă încearcă să impună tot. Să se descarce pe cine au la îndemână.

Este copilul bătut, care probabil că este văzut ca un concurent pentru tată, poate a început să răspundă și atunci tatăl nu suportă nici un fel de contrazicere din partea lui."

Citeste si: Copil bătut cu scândura de tatăl său. Mama, martor părtaș la scena șocantă din Suceava

Citeste si: Agresorul copilului din parc, mărturisire șocantă în fața polițiștilor

Cum explică psihologul Cristian Andrei reacția mamei copilului din Suceava

"Și există mama. Mama care probabil este hăituită între grija de a nu pierde suportul material din partea unui bărbat și frica de a nu-i fi maltratați copiii până la extrem. Dar poate să fie și o femeie imatură pentru că doar un copil poate să reacționeze așa. Să fie pasiv și să nu se implice.

Probabil că instinctul matern al acestei femei nu este dezvoltat până la maturitate. Și ea este un personaj masiv care n-are ce să facă. Și copiii și femeile știu că nu au ce să facă pentru că în localitatea lor sau printre rudele lor nu este cineva care să le dea soluții. Ei așa cred că trebuie să fie viața.

Într-o femeie se luptă rolul de femeie ca și parteneră a unui bărbat cu rolul de mamă. Atunci când câștigă femeia, mama poate să capete niște comportamente cinice, greu de înțeles de către ceilalți care așteaptă acel tablou al mamei cu sacrificii, cu înțelegeri, cu iubire.

Și probabil că fie din imaturitate, fie din cauze de cuplu, această femeie l-a ales pe acest bărbat în locul copiilor ei. Multe femei cred că ivirea pe lume a copilului lor este o piedică în calea vieții lor sau că venit prea devreme și atunci nutresc o ostilitate față de propriul copil, dar nu o spun nimăniu pentru că știu că scietatea nu acceptă așa ceva."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si