Experiment surprinzator: poti fi un sofer corect in Capitala?
Auto

Experiment surprinzator: poti fi un sofer corect in Capitala?

A.C.
17 oct 2017

Ce sofer n-a trecut prin chinul gasirii unui loc de parcare? Si nu orice fel de loc, ci unul regulamentar. Am experimentat o situatie de care ne izbim cu totii zi de zi. Cat de usor parchezi langa un spital, in apropierea unei institutii publice sau in centrul orasului. Vedeti imediat cat a durat… calvarul!

Ne propunem sa parcam in apropiere de spitalul Grigore Alexandrescu. Pe bulevard, langa intrare, nu avem nicio sansa. Asa ca mergem pe stradute.

Ne strecuram, dar apare o problema. Mai ales atunci cand avem cu adevarat nevoie sa ajungem rapid cu cei mici la urgenta spitalului.
Fiecare parcheaza cum vrea si mai ales unde apuca. Totusi, noi cautam un loc regulamentar.

Iesim de pe stradute si revenim pe bulevard. Nicio sansa. Facem din nou dreapta! bO jumatate de ora de chin dureaza sa gasim un loc liber in apropierea spitalului. Si totul tine de noroc!

Mergem cu experimentul nostru mai departe. Ne mutam spre centrul orasului. Intram pe stradute, dar nu gasim niciun loc liber. Ne-am invatat insa lectia. Decat sa adunam kilometri intregi in jurul punctului nostru de interes, mai bine mergem la sigur.

Dupa 20 de minute in care am incercat sa parcam la Romana am ajuns la... Piata Universitatii. Coboram in parking si platim 5 lei pe ora! Mai facem o incercare, in alta zona. Cat credeti ca dureaza sa parcam in apropiere de Brigada de Politie Rutiera? In aceeasi zona mai gasim un birou al Directiei de Evidenta Persoanelor, un colegiu national. Deci, e aglomerat. Locuri libere? Pe trotuar, in dreptul garajelor sau cu masina lipita de zidurile cladirilor.

Dupa 18 minute, cu greu dam de primul spatiu disponibil! De ce s-a ajuns aici? 2 milioane de masini si numai 300 de mii de locuri de parcare sunt in capitala. La toate acestea putem aduna si promisiunile din campaniile electorale, dar care au ramas la nivelul de vorbe goale. Certe sunt doar amenzile pe care le primim pentru parcare neregulamentara...

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook