Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, s-a stins din viață pe data de 5 martie, în timpul unei operațiuni militare în regiunea Volnovakha. Presa de stat din Federația Rusă a declarat că scopul misiunii era de ,,asigura ieșirea în siguranță a civililor, în special femei și copii”  din zona afectată de bombardamente, care erau provocate tot de trupele ruse. În conformitate cu decretul prezidențial din data de 6 mai, bărbatului i s-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

Citeste si: ZIUA 76 de război. Zelenski: Rusia este singurul vinovat că pacea a fost distrusă

Batalionul Sparta a fost înființat în anul 2014 și a luat parte la luptele pentru Slaviansk și de la aeroportul din Donețk. După moartea lui Vladimir Zhoga, tatăl său a condus batalionul.

Vladimir Putin  a avut o întâlnire cu tatăl soldatului ucis, iar explicațiile sale sunt cutremurătoare. Rusia nu a avut altă opțiune, a mărturisit liderul rus.

Vladimir Putin: „Rezultatul va fi atins” 

„Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace, pașnice, cu siguranță am fi folosit această șansă. Dar nu ni s-a dat această oportunitate, pur și simplu nu", a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu Artyom Zhoga, tatăl lui Vladimir Zhoga, cunoscut și sub numele de Vokha, comandantul batalionului Sparta, care s-a stins din viață pe frontul din Ucraina în regiunea Donbass.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: O altă moarte suspectă la Moscova. Un om de afaceri a decedat după ce a fost tratat de un șaman

Liderul de la Kremlin a mai mărturisit că trupele armatei ruse ”luptă cu curaj, eroic și profesionist”. De asemenea, conducătorul rus și-a exprimat și încrederea cu privire deznodământul agesiunii din Ucraina.

„Toate planurile sunt implementate. Rezultatul va fi atins- nu există nicio îndoială în acest sens", a mai declarat Putin.

Artyom Zhoga l-a asigurat pe șeful statului că militarii vor continua să depună toate eforturile pentru a ”îndeplini misiunea”. ”Cu siguranță vom câștiga, vom face tot posibilul”, a fost una dintre promisiunile acestuia, potrivit agenției de presă rusă de stat  TASS, care susține și că bărbatul i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinul acordat cetățenilor Republicii Populare Donețk.

Citeste si: Amenințarea nucleară, un real pericol? La ce să ne așteptăm din partea Rusiei. Declarațiile ministrului de Externe al României


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si