Explozie devastatoare după o acumulare de gaze. O clădire distrusă, cel puțin 8 morți

Cel puțin 8 oameni au murit și 70 sunt răniți, în Bangladesh,  într-o explozie devastatoare care a avut loc la Dhaka, duminică seara. Explozia, care a avut loc într-o zonă dens populată a capitalei, a fost atât de puternică încât a deteriorat cel puțin șapte clădiri din apropiere și mai multe autobuze. Mulți dintre răniți sunt în stare critică.

Author: Razvan Ilie luni 28 iunie 2021 , 07:45

Cel puțin 7 clădiri au fost avariate în explozia puternică din capitala statului Bangladesh[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Explozia a avut loc duminică seara într-o clădire din zona Moghbazar din Dhaka, iar salvatorii ajunși la fața locului se tem că există și alte persoane prinse sub dărâmături, a declarat Faisalur Rahman, unul dintre șefii pompierilor din misiunea de salvare.

Citeste si: Caz șocant în Timiș: Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ surpat

Cel puțin 7 clădiri au fost avariate în explozie

Cel puțin șapte clădiri au fost avariate din cauza forței exploziei, a spus Rahman, potrivit India TV News.

Comisarul de poliție metropolitană din Dhaka, Shafiqul Islam, le-a declarat reporterilor că cel puțin șapte persoane au murit. Ulterior, o altă persoană a decedat la spital.

Citeste si: Un bloc de 5 etaje s-a prăbușit peste un autobuz plin de pasageri- cel puțin 9 morți

Cel puţin 8 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 70 au fost rănite într-o explozie de proporţii, posibil cauzată de o acumulare de gaze,[Sursa foto: Twitter]

„Cu siguranță, a fost o explozie foarte puternică. Serviciul de pompieri și unitatea de dezamorsare a bombelor din cadrul Unității de combatere a terorismului a Poliției Metropolitane din Dhaka au sosit la fața locului. Experții lucrează împreună. Ei investighează originea exploziei și daunele ulterioare ”, a declarat Sajjad Hossain, un comisar adjunct de poliție în Dhaka.

Două autobuze de pasageri au fost puternic avariate în afara clădirii unde a avut loc explozia, au spus martorii.

Explozia a fost atât de violentă încât ferestrele a cel puţin patru autobuze din apropiere au fost spulberate, făcând zeci de răniţi printre pasagerii de la bord.[Sursa foto: Twitter]

Care a fost cauza exploziei

Poliţia a subliniat că explozia a fost atât de violentă încât ferestrele a cel puţin patru autobuze din apropiere au fost spulberate, făcând zeci de răniţi printre pasagerii de la bord.

"Pompierii sunt la faţa locului. Vor ancheta motivele exploziei. Dar, în primul rând, credem că metanul s-a acumulat în conducta de gaze şi apoi a explodat la parterul" acestei clădiri cu trei etaje, a declarat pentru AFP unul din principalii responsabili ai poliţiei din Dhaka, Syed Nurul Islam.

Cel puţin 8 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 70 au fost rănite într-o explozie de proporţii, posibil cauzată de o acumulare de gaze,


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si