Fără pensionari la volan! Noua lege votată în Camera Deputaţilor ar putea "curăţa" şoselele de bătrânii cu probleme

Mulţi dintre conducătorii auto pot rămâne fără permis în perioada următoare. Potrivit medicilor, mulţi dintre şoferii din ţară reprezintă un adevărat pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.

G. S., Wednesday 05 December 2018 , 11:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Soferii cu boli care le afecteaza vederea, sau cei cu probleme cardiace, cei care au avut atacuri cerebrale si asa mai departe, vor ramane fara permisele de conducere.

In general e vorba de acele probleme medicale ce influenteaza vederea la volan si concentrarea. Deci orice boala care ii afecteaza soferului vederea sau distingerea culorilor duce automat la anularea permisului. La fel si bolile care au legatura cu o proasta corelare a membrelor sau cu risc mare de pierdere a cunostintei la volan. Practic, autoritatile vor sa scada numarul soferilor care pot reprezenta un pericol la volan.

Au fost cazuri de persoane in varsta cu probleme cardiace care au facut infarct, au lesinat la volan, au intrat pe contra-sens si au lovit frontal o alta masina, luand vieti nevinovate.

În Camera Deputaţilor s-a votat deja o lege în acest sens, care ar putea lăsa fără permis mii de conducători, care au probleme de sănătate. 

Te-ar putea interesa si

Loading...