Fasole băutută de post. Secretul pentru a ieși delicioasă. Merge de minune cu murături

Fasole băutută de post. Gustoasă și sățioasă, fasolea bătutuă este nelipsită de pe mesele românilor în timpul postului. Iată cum se prepară!

R.B., marți 17 martie 2020 , 13:36

Fasole băutută de post
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Fasole băutută de post. Secretul este să nu uitați să lăsați fasolea la înmuiat, va fierbe mult mai ușor și mai rapid. În plus, cine are un blender vertical se poate bucura enorm, căci i se va ușura foarte mult munca.

    Fasole băutută de post

    Citeste si: Salata de boeuf de post. Rețeta care te va cuceri

    Fasole băutută de post. Ingrediente

    • Jumătate de kg de fasole uscată
    • 4-5 cepe mari
    • 4 linguri ulei
    • Jumătate de căpățână de usturoi
    • 2 linguri pastă de tomate
    • Sare
    • Piper

    Fasole băutută de post. Mod de preparare

    Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. apoi, se fierbe foarte bine în 2-3 ape. Atenție! Ai grijă ca apa să fie caldă când o schimbi.

    Fasole băutută de post

    Citeste si: Șnițele de soia. Idei delicioase pentru perioada postului

    În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat.

    După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine. Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze.

    Fasole băutută de post

    Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este ȘOCANT!

    Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion, scrie gustos.ro.

    Citeste si: Alimente care nu expira. Top 5 produse alimentare pentru care nu trebuie sa tii cont de termenul de valabilitate

    Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
    Te-ar putea interesa si