Florin Iordache: "Foarte bine ca s-a sesizat la Curtea Constitutionala OUG de modificare a codurilor; vom respecta hotararea"

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat vineri, la Parlament, ca este „foarte bine” ca Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la OUG de modificare a Codurilor penale, iar el va respecta hotararea judecatorilor constitutionali, deoarece este „obligatorie”.

vineri 03 februarie 2017 , 15:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Foarte bine ca a sesizat, astept si eu ca din partea Curtii Constitutionale sa avem o hotarare. Hotararea, care este obligatorie, o vom respecta si noi”, a afirmat Florin Iordache, fiind întrebat cum vede decizia Avocatului Poporului de a sesiza CCR cu privire la OUG de modificare a Codurilor penale.

Întrebat daca demisioneaza în cazul în care OUG va fi declarata neconstitutionala, ministrul Justitiei a spus ca „nu trebuie sa fim pesimisti”.

„Haideti sa nu fim asa pesimisti, sa asteptam hotararea Curtii Constitutionale. Eu astept hotararea si respect hotararea CCR”, a conchis Iordache.

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonantei de urgenta a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infractiuni a fost înregistrata vineri la Curtea Constitutionala (CCR), partile implicate trebuind sa trimita punctele de vedere pana pe 7 februarie.

Tot pana pe 7 februarie trebuie sa trimita puncte de vedere partile implicate si în privinta celor doua sesizari privind conflictul juridic de natura constitutionala în puterile statului, trimise zilele trecute de presedintele Klaus Iohannis si de catre CSM.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anuntat, vineri, ca sesizeaza Curtea Constitutionala în legatura cu OUG de modificare a legislatiei penale.

Ciorbea a spus ca a constatat neîndeplinirea cerintelor referitoare la existenta urgentei si a cazului exceptional care sa permita adoptarea unei astfel de Ordonante de Urgenta a Guvernului.

"Am constatat neîndeplinirea cerintelor referitoare la existenta urgentei si a cazului exceptional care sa permita adoptarea unei astfel de OUG. Guvernul mentioneaza în Nota de fundamentare necesitatea implementarii unei directive europene, însa termenul este 1 aprilie 2018, prin urmare destul de lung, deci nu se justifica OU", a declarat Ciorbea.

El a mai spus ca Avocatul Poporului are "în mod indiscutabil calitate procesuala activa de a ridica exceptia de neconstitutionalitate".

Sursa: News.ro

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si