Un nou focar de coronavirus în România

A fost descoperit un nou focar de coronavirus în România: 27 de angajaţi din cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte Slatina, depistaţi pozitiv.

Andreea Stoica, vineri 16 octombrie 2020 , 07:58

Coronavirus
Coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un focar de COVID-19 a fost depistat la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte Slatina. Acolo, 27 de angajaţi ai instituţiei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Beneficiarii Complexului pentru Persoane Adulte Slatina sunt peste 130 de vârstnici, iar personalul centrului este format din 138 de angajaţi, aceştia din urmă fiind testaţi periodic pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus. Beneficiarii centrului au fost testaţi joi şi rezultatul analizelor este aşteptat în zilele următoare.

Anunţul făcut de DSP Olt

DSP Olt a mai informat că printre cele 77 de cazuri noi de COVID-19 raportate joi, în afara celor 27 de salariaţi ai Complexului pentru Persoane Adulte Slatina, mai sunt confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 patru salariaţi ai Casei Judeţene de Pensii Olt, cinci cadre didactice, doi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, doi angajaţi ai Spitalului Municipal Caracal, doi angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi un angajat al CFR de la Caracal.

În spitalele din judeţul Olt sunt internate 142 de persoane cu COVID-19, dintre care 19 sunt îngrijite în secţiile ATI.

De la începutul pandemiei în judeţul Olt au fost confirmate 2.423 de cazuri şi 89 dintre persoanele infectate cu noul coronavirus au decedat.

Coronavirus
Coronavirus

4.013 cazuri noi de coronavirus în România

Până ieri, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si