Focar de COVID-19 la Direcţia de Sănătate Publică Constanța

Un focar de COVID-19 a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, după ce patru angajate de la laborator au fost confirmate cu noul coronavirus. Activitatea instituţiei nu este afectată după apariţia acestor cazuri.

Catalina Popa, miercuri 09 septembrie 2020 , 20:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că cele patru cazuri nu au simptome, iar familiile acestora au intrat în carantină.  

“Sunt patru cazuri asimptomatice. Familiile acestora au intrat în carantină. În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică nu au avut contacţi, având în vedere că toată lumea poartă mască. În DSP se face zilnic dezinfecţia”, a afirmat Cristina Schipor.

Citeste si: Fiica lui Sile Cămătaru a intrat în a 37-a săptămână de sarcină! Deși va naște dintr-o clipă în alta, Rebecca a fost la o petrecere!

Cele patru cazuri au fost descoperite în urma testării personalului instituţiei

Cele patru cazuri au fost descoperite în urma testării personalului instituţiei, conform metodologiei stabilite de autorităţi.

Citeste si: Victor Socaciu este de nerecunoscut! Celebrul cântăreț a slăbit enorm în ultima vreme FOTO

Schipor a menţionat că cele patru angajate lucrează la laborator şi sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Directorul DSP a transmis că activitatea instituţiei nu este afectată în urma apariţiei acestor cazuri. 

În judeţul Constanţa au fost confirmate de la începutul pandemiei 1.954 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, 53 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Până în prezent, 50 de persoane au decedat, iar 1.336 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi (din Constanţa şi alte judeţe). 

În acest moment, sunt 249 de persoane internate, dintre care 210 din judeţul Constanţa şi 39 din alte judeţe. 

De asemenea, în judeţ sunt 815 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 133 de persoane sunt izolate la domiciliu.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si