Focar de pestă porcină africană în judeţul Timiş

Focar de pestă porcină africană în judeţul Timiş. Doi porci mistreţi au fost găsiţi morţi în fondul de vânătoare Drinova -Ocolul Silvic Lugoj. În urma testelor a fost depistată pesta porcina africană,

Andreea Stoica, miercuri 29 iulie 2020 , 16:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A fost stabilită o zonă afectată, pe o rază de 13 kilometri faţă de locul unde au fost găsite cadavrele.

Prefectura Timiş a anunţat că în urma examinării probelor prelevate de la doi porci mistreţi găsiţi decedaţi în fondul de vânătoare 31 Drinova -Ocolul Silvic Lugoj, judeţul Timiş, a fost confirmată pesta porcină africană.

Măsuri pentru combaterea pestei porcine

”Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiş s-a întrunit astăzi, sub conducerea subprefectului Mircea Băcală, şi a emis o hotărâre în baza căreia s-au stabilit măsurile necesare pentru combaterea pestei porcine africane din Fondul Cinegetic 31. În baza acestei hotărâri s-a stabilit zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la caz /locul unde au fost găsite cele două cadavre de porci mistreţi”, se arată în comunicat.

Zona infectată are o rază de 8 kilometri şi cuprinde localităţile Surducu Mic, Săceni, Sărăzani, Boteşti, Mîtnicu Mic, Staţiunea Surduc, Glatna Montană, Fârdea, Făuzeşti, Nădrag, Crivina, Drinova, Botineşti, Jureşti şi Pogăneşti.

Citeste si: Focar de pestă porcină depistat în Timiş, după ce cadavrele a trei porci mistreţi au fost găsite la marginea unei păduri

Focar de pestă porcină africană în judeţul Timiş

Zona tampon are o rază de 5 kilometri, în exteriorul zonei infectate şi curpinde localităţileJdioara, Jena, Criciova, Găvojdia, Cireşu, Măguri, Lugojel, Tapia, Sudriaş, Traian Vuia, Jupâni, Dumbrava, Bucovăţ, Drăgşineşti, Glatna Română şi zolt.

Citeste si: Apel de ultimă oră legat de alimentele pe care românii le cumpără din supermarketuri

”DSVSA Timiş va lua toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, Procedurilor şi Manualului Operaţional pentru intervenţia în focarele de pestă porcină africană”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Fiul lui Liviu Dragnea se apucă de creșterea cămilelor: “Urmașul lui Liviu Dragnea are o pasiune pentru business”


Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi din punct de vedere economic.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si