”Conform informaţiilor furnizate de DSP Prahova, în prezent, pe raza judeţului, mai sunt active cinci focare: unul la un agent economic din Câmpina, unul la un centru de plasament minori (din subordinea DGASPC Prahova) din Filipeştii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte (din subordinea DGASPC Prahova) din Băicoi, unul la o unitate sanitară din Boldeşti-Scăeni şi unul într-un departament din cadrul unei instituţii publice din Ploieşti”, transmite,

luni, Prefectura Prahova.

Cele mai noi raportări pe 24 de arată un număr de 55 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în acest judeţ, între cere şi trei copii.

Dintre cele 328 de locuri în spitale destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, 300 de paturi sunt ocupate, luni, iar la terapie intensivă nu mai este liber niciun pat. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a cărei instalaţie de climatizare s-a defectat în urmă cu peste două săptămâni este continuare nefuncţională.

Cinci focare active de COVID-19 doar într-o singură localitate din România

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4604 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 151 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

focare covid 19 în românia
focare covid 19 în românia[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prea puțin oameni știu asta. Ce diferență este între coronavirus și COVID-19

Citeste si: Mister medical: Doi frați paralizează după apusul soarelui

Citeste si: O nouă descoperire cumplită privind COVID-19

Atenție, turiști! Acestea sunt localitățile infectate

La nivelul judeţului Prahova sunt 17 localităţi unde nu există cazuri de infectare cu virusului SARS-CoV-2, una dintre acestea fiind staţiunea Buşteni.

Pe de altă parte, comuna Talea înregistrează rată de infectare de infectare de 4,02 la o mie de locuitori, în timp ce în comuna Starchiojd rata de infectare este de 3,59 la mie.

Citeste si: Adelina Pestrițu, declarații emoționante după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus: „Așa e în viață...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si