Formularul 600, un haos total pentru contribuabili! Cine sunt cei obligati sa il depuna la Finante

Cine e de vina pentru haosul creat de formularul 600? Ministrul de Finante a fost convocat la Comisia Economica din Senat pentru a da explicatii. Aproape un milion de romani, sustin unele surse, trebuie sa depuna pana la sfarsitul lunii declaratia 600.

Author: V.P. vineri 19 ianuarie 2018 , 19:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


Romanii care desfasoara activitati independente sau au si alte venituri pe langa salarii, cum ar fi chiriile, dividendele, arendele si dobanzile trebuie sa treaca pe la fisc.

LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR: Dati-mi voie sa o numesc prostie. Din ce cauza va spun asta? Este inuman si incorect sa-I spui unui om care incearca sa munceasca  corect, sa-si mai gaseasca un job, sa-si spui nu, trebuie sa plateasca inca

o data, si inca o data.

Exista un plafon: daca ati depasit 22.800 de lei venit net realizat in 2017 din venituri independente, atunci trebuie sa achitati contributii catre stat.

CINE COMPLETEAZA FORMULARUL 600?

Spre exemplu medicii, jurnalistii, actorii si notarii vor plati contributii la sanatate si la pensii. Doar ca in unele cazuri e posibil ca persoana respectiva sa detina un contract de munca si sa achite deja astfel de taxe.

Pentru chirii, dividende sau bani obtinuti din arenda se plateste doar contributia la sanatate. Daca in teorie ar fi vorba de 200 de mii de romani pusi pe drumuri, reprezentantii IMM-urilor cred ca cifra se apropie de un milion.

FLORIN JIANU, FOST MINISTRU PSD: Aceasta foame de a aduce bani, fara sa ne gandim la implicatii.+++ Daca vorbim de profesiile liberale, sunt aproape un milion. Sa-i pui pe drumuri pe oameni,  e un lucru cel putin neserios.

Oamenii se plang ca timpul e prea scurt pentru depunerea declaratiilor, iar posibilitatea de a face asta online a fost pusa in practica abia de la jumatatea lunii. La ghisee e aglomerat iar procesarea se face greoi, sustin cei care au trecut prin asta. Iar problemele nu se opresc aici.

FLORIN JIANU, FOST MINISTRU PSD: Eu am primit foarte multe comunicari din partea ANAF-ului in ultima perioada sa ma prezint la posta sa ridic nu stiu ce datorii de 10 lei din nu stiu ce an, desi mi-am platit de fiecare data impozitele.

Cine nu depune formularul 600 pana pe 31 ianuarie risca amenzi chiar si de 1000 de lei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si