Fortaleza, paradisul policienilor români, a devenit iadul gangsterilor! Orașul brazilian a fost sub asediul bandelor violente

Fortaleza, raiul politicienilor și milionarilor români din Brazilia s-a transformat într-un adevărat iad din cauza atacurilor violente ale bandelor.

Radu Constantin, duminică 21 aprilie 2019 , 10:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Superba stațiune care pare să-i atraga ca un magnet VIP-urile din România precum: frașii Mazăre, Elan Schwartzenberg sau Liviu Dragnea își revine cu greu după ce la începutul acestui an a fost devastat pur și simplu de lupte violente. Noul președinte al Braziliei a trimis trupe armate pentru a stopa un adevărat război civil, care a dus la explozia unor clădiri, poduri și incendeierea unor mașini. În acest moment, Fortaleza stă pe un adevărat butoi cu pulbere, susțin autoritățile, iar Poliția Militară face cu greu față provocărilor zilnice pe care le au din partea membrilor bandelor.

În ciocnirile din ianuarie, autoritățile au operat aproape 150 de arestări iar 3 suspecți au fost uciși în schimburile de focuri cu armata. 12 orașe din Brazilia au rămas fără comunicații după ce sediul unei companii telefonice a fost atacată cu bombe, magazinele și școlile s-au închis iar transportul în comun a fost suspendat.

Haosul domnește însă și astăzi la Fortaleza, acolo unde arestarea membrilor acestor organizații a făcut să stârnească și mai mult războiul. În închisori, atmosfera a devenit de-a dreptul imposibilă. În urmă cu doi ani, încercarea de a-i separa pe membrii grupărilor rivale într-un penitenciar a născut un adevărat măcel cu 140 morți, mulți dintre ei decapitați sau mutilați.  

Infractorii au făcut front comun pentru a distruge orașul

Ulterior, capeteniile a trei bande rivale au făcut un pact de neagresiune și au decis să atace obiective guvrnamentale, ca semn de protest împotriva politicilor tot mai dure legate de sistemele penitenciare. De aici și nebunia din Fortaleza, portul cel mai apropiat de Europa și Africa și o zonă unde se trafichează tone de droguri în fiecare lună.

Citeste si: VIDEO | PSD a decis adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanţă de Urgenţă şi reorganizarea structurilor din teritoriu ale ministerelor

Fortaleza a ajuns cunoscută în România datorită acuzațiilor la adresa lui Liviu Dragnea că ar deține aici o vilă situată pe malul oceanului. Șeful PSD a infirmat informația dar a recunoscut că a mers des aici în ultimii ani împreună cu iubita lui, Irina Tănase. De aemenea, politicieni și afaceriști români fie dețin aici proprietăți fie pur și simplu au venit aici în vacanță semn că această stațiune are un farmec aparte pentru ei. Farmec care pare să se fi pierdut în ultimele luni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si