Din pricina acestei decizii, medicii din statul Indiana se confruntă cu un val de paciente din afara statului care vin acolo. Printre ele s-a aflat și această fată de 10 ani, potrivit Insider.

Fata de 10 ani a plecat în Indiana pentru a putea face avort

Dr. Caitlin Bernard, medic ginecolog din Indianapolis, a declarat că la doar trei zile după ce dreptul federal la avort a fost anulat, a primit un apel de la un coleg din Ohio, medic care tratează cazuri de copii abuzați și i-a cerut ajutorul.

Fata de 10 ani era pacienta sa.

În Indiana, avortul este legal până la 22 de săptămâni după ultimul ciclu menstrual al unei gravide. Cu toate acestea, decizia este în vigoare doar pentru moment. Se așteaptă ca acest drept de a face avort după șase săptămâni să fie restricționat și în Indiana. 

Citeste si: Accident mortal în Cluj: O tânără și-a pierdut viața și alte trei persoane au ajuns la spital

Este greu de imaginat că în doar câteva săptămâni nu vom avea capacitatea de a oferi această îngrijire ”, a declarat Bernard. Acesta a acceptat să o ajute pe fetița de 10 ani. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alte state din apropiere, inclusiv Illinois, unde este posibil ca avortul să rămână legal, se pregătesc pentru un aflux de pacienți care cer îngrijire, inclusiv din state precum Ohio, Kentucky și Missouri, ba poate chiar și Indiana. 

Ce a declarat președintele Joe Biden

Președintele american Joe Biden a spus vineri că este posibil ca autoritățile unor state să încerce să aresteze femeile care merg să facă avort în alt stat.

Până acum, 13 state conduse de republicani au interzis sau au restricționat procedura de avort.

Citeste si: Interzicerea avortului dă în clocot SUA

Și presupun că oamenii nu cred că se va întâmpla. Dar se va întâmpla, și va transmite întregii țări că aceasta este o problemă uriașă care va merge mai departe, adică le vor fi afectate și alte drepturi de bază”.

Biden a spus că guvernul federal va acționa pentru a proteja femeile care trebuie să meargă în alt stat să facă un avort și pentru a le asigura accesul la medicamente în statele în care aceste proceduri sunt interzise.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si