EXCLUSIV| Percheziții într-un dosar de camătă, șantaj, luare și dare de mită

Percheziții de ultim moment, într-un dosar de camătă, șantaj, luare și dare de mită. Sunt investigați Petcu Florin și Anghel Marian, în urma unor trucări de meciuri de fotbal.

Georgiana Balaban, vineri 13 noiembrie 2020 , 15:57

fotbaliști brăila scandal cămătari
Percheziții de amploare în Brăila, într-un dosar cu fotbaliști și cămătari.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scandal în lumea fotbalului după ce au intervenit oamenii legii într-un dosar de camătă și șantaj. Este vorba despre echipa de fotbal Dacia Unirea Brăila în care s-au făcut trucări ale unor meciuri. Jucătorii vizați sunt Roșu Costel și Iosofache George Gabriel, conform unor surse judiciare.

Anchetatorii au transmis că este vorba despre două jocuri:Dacia cu Metaloglobus din data 30-9-2017 și Dacia cu Olimpia Satu Mare din data de 11-11-2017. Jucătorii de fotbal menționați mai sus s-au împrumutat de la cămătari localii, al cărui lider ar fi Petcu Florin, fară a reuși să își achite datoriile. Cămătarul le-a propus sa trântească meciuri la care el paria. Astfel că la meciul cu Metaloglobus în prima repriză cei doi jucători au jucat prost conform înțelegerii și Metaloglobus conducea cu 1-0.

fotbaliști brăila scandal cămătari
Fotbaliști șantajați de cămătari.[Sursa foto: google]

Fotbaliștii au decis să nu-și facă meseria pentru a le ieși planul cămătarilor

În vestiare, antrenorul i-a bătut pe cei doi fotbaliști. Roșu Costel și Iosofache George Gabriel au decis să joace bine, astfel că în a doua repriză au terminat meciul cu scorul de 1-1. Cămătarii au pierdut banii puși în joc așa ca au început să-i amenințe pe fotbaliști.

Citeste si: Antrenor de volei, acuzat de pornografie infantilă. Victimele ar fi mai multe jucătoare minore pe care le-a pregătit

Citeste si: VIDEO | Spionaţi şi şantajaţi de un fost comisar

Dacă lucrurile mergeau conform planului făcut de cămătari, iar fotbaliștii își jucau rolurile aveau partea lor din pariuri. Mai exact, banii mergeau la cămătari pentru plata datoriilor acumulate față de aceștia.

fotbaliști brăila scandal cămătari
Percheziții la casele unor cămătari din Brăila.[Sursa foto: google]

În cazul cu pariurile, sumele paritate ajungeau la 3000 euro. La meciul cu Metaloglobus din Austria s-a pus suma de 3000 euro. Câștigul urma să fie de 280.000 de euro. Casa de pariuri a blocat însă meciul pentru ca părea suspect totul.

„La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal.

La data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.” se arată în comunicatul transmis de către autoritățile Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si