România are comori ascunse, iar una dintre ele se află în Ardeal. Este vorba despre o cascadă care-ți taie răsuflarea și care oferă un peisaj de poveste, similare cu cele din Thailanda.

Cascada uimitoare se află în Pădurea craiului, fiind una dintre cele mai pitorești cascade din Apuseni, care oferă o priveliște de vis. Locația este, de asemenea, perfectă pentru fotografii frumoase și amintiri de neuitat!

Citește și: FOTO/VIDEO- Și-a sacrificat totul și a ajuns să doarmă în mașină ca să economisească bani pentru tratamentul soției sale, grav bolnavă. Povestea emoționantă a unui profesor pensionar

Lucruri neștiute despre cascada uimitoare din Ardeal

Cascada este o creație artificială, iar cu mai mulți ani în urmă, apele care izvorau din peștera de la Vadu Crișului se revărsau în râu, urmând o pantă lină pe partea dreaptă a ieșirii din subteran.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Cursul apei a fost deviat către o faleză înaltă de 10 metri, iar astfel simpla cădere a apei s-a transformat într-un spectacol de-a dreptul impresionant.

„La baza cascadei se află un bazin natural, sculptat în stâncă de-a lungul timpului de puterea apelor. Cei care doresc să experimenteze cu adevărat frumusețea locului, pot coborî într-o zi de vară la baza falezei, ascultând vuietul apei și simțind răcoarea ei revigorantă”, potrivit padureacraiului.ro

Vizitarea cascadei uimitoare este cu siguranță o experiență de neuitat. În acest loc îți poți crea amintiri superbe, dar și poze excepționale, perfecte pentru a fi postate pe rețelele de socializare.

Citește și: Cod roșu de caniculă, 25-26 iulie 2023: Recomandări importante. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea?

6 trasee de drumeție captivante care te duc spre Cascada Vadu Crișului

Pentru a ajunge la Cascada Vadu Crișului, poți urma șase trasee de drumeție excepționale. 

  1. Cabana Peștera Vadu Crișului- Peștera Bătrânului (bandă albastră)
  2. Circuitul galben al Defileului Crișului Repede (punct galben)
  3. Circuitul versantului drept al Defileului Crișului Repede (punct albastru)
  4. Circuitul versantului stâng al Defileului Crișului Repede (punct roșu)
  5. Cabana Peștera Vadu Crișului- Valea Mișidului- Peștera Moanei (triunghi albastru)
  6. Cabana Peștera Vadu Crișului- Șuncuiuș (triunghi roșu)

În bazinul natural săpat de apa cascadei, turiștii pot avea parte de momente unice de relaxare și se pot răcori în apa cristalină. Frumusețea ieșită din tipare a acestei cascade poate concura cu locurile magice din Thailanda.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si