Fructe de mare extravagante, la mare căutare în restaurantele din România! Cât trebuie să scoți din buzunare

M.C.B., vineri 11 ianuarie 2019 , 20:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gurmanzii cu pretenții nu se uită la notă de plata atunci când mănâncă la restaurant. Dovadă sunt meniurile localurilor de lux, care abundă în preparate sofisticate. Într-un restaurant din Oradea, printre delicatese se numără paste făcute în casă, cu cerneală de sepia. 

Acest restaurant din Oradea are specific mediteranean și este specializat în paște și fructe de mare. Printre specialitățile casei este fileul de biban pe pat de spaghete negre cu sos de vongole proaspete. Bucătării prepară paștele cu ouă de casă, dar ingredientul special este cerneală de sepie.

Specialiștii spun că cerneală de sepie este un bun remediu pentru afecțiunile hepato-digestive, este bogată în antioxidanți și fier, așa că încetinește procesul de îmbătrânire și întărește sistemul imunitar. 

Prețurile pentru preparatele sofisticate încep de la 45 de lei și pot să ajungă la 70 de lei pentru o porție de fructe de mare la grătar, 80 de lei pentru ficatul de gașcă cu mere coapte sau peste 100 de lei pentru friptură de vită argentiniană. 

 

Te-ar putea interesa si