Funeralii naţionale pentru cântăreţul pop Karel Gott

Artistul ceh de muzică pop Karel Gott, care a decedat la vârsta de 80 de ani, va fi onorat cu funeralii naţionale.

E.T., joi 03 octombrie 2019 , 09:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Artistul ceh de muzică pop Karel Gott, care a decedat la vârsta de 80 de ani, va fi onorat cu funeralii naţionale, relatează presa internațională. 

Guvernul Republicii Cehe a hotărât miercuri, în cadrul unei şedinţe speciale, organizarea de funeralii naţionale în memoria lui Gott, iar data la care artistul va fi înmormântat va fi declarată zi de doliu naţional.

Planul Guvernului necesită însă consimţământul familiei artistului.Pe durata doliului naţional ministerele şi alte instituţii guvernamentale vor coborî steagul în bernă.

Supranumit ''Vocea de Aur din Praga'' sau ''Sinatra din Est'', Gott a decedat marţi, în locuinţa sa din Praga, după o îndelungată suferinţă provocată de leucemie.

Artistul, care a lansat circa 300 de albume începând din anii '60 şi a vândut milioane de copii ale acestora în toată lumea, a fost considerat cel mai popular cântăreţ de muzică pop din Republica Cehă.

Premierul Republicii Cehe, Andrej Babis, a anunţat miercuri că va propune organizarea unor funeralii naţionale pentru Gott, la Catedrala Sfântul Vitus din Praga. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si