Furtuna a făcut prăpăd în județul Buzău. Aproape 9.500 de gospodării au rămas fără curent electric, iar zeci de copaci au fost doborâţi de vânt; acoperişul unui bloc s-a desprins şi a căzut pe stradă

Aproape 9.500 de gospodării din judeţul Buzău sunt, marţi seară, fără curent electric în urma unei furtuni puternice.

K.B., marți 25 iunie 2019 , 20:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt, unii dintre ei blocând mai multe drumuri. Acoperişul unui bloc din municipiul Buzău s-a desprins şi a căzut pe stradă. Şi în Brăila sunt probleme din cauza furtunii, cel puţin nouă copaci căzând peste autovehicule.

Citeste si: VIDEO | Imagini virale cu turiști care hrănesc urși. La ce pericol se expun

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, aproximativ 9.400 de gospodării din întreg judeţul sunt fără curent electric, din cauza avariilor apărute în timpul unei furtuni violente.

Afectate sunt localităţile C.A. Rosetti, Ruşeţu, Padina, Pogoanele, Brădeanu, Ţinteşti, Vintilă Vodă, Cochirleanca, Lopătari, Mânzăleşti, Buda şi Topliceni. De asemenea, sunt copaci căzuţi pe conductorii electrici la Vipereşti şi Lipia.

Citeste si: Furtună în Bucureşti: Zeci de copaci rupţi de vânt şi 21 de maşini avariate

Tot în urma furtunii, mai multe gospodării din oraşul Buzău au fost inundate, iar zeci de copaci au fost doborâţi de vânt, în unele cazuri blocând sau afectând traficul rutier. Astfel, în urma vijeliei de marţi seară Centura Buzăului şi Drumul Judeţean 203 D Smeeni Brădeanu au fost blocate de arbori doborâţi de vântul puternic.

Citeste si: VIDEO | Sorina ar putea ajunge iar la orfelinat

Din cauza vijeliei, mai mulţi copaci au căzut pe DN 2 C la intrarea în Padina ,dar şi pe DJ 203 I, între Cotorca şi Lipănescu. Poliţiştii dirijează traficul între cele două puncte până când pompierii şi echipele trimise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor îndepărta arborii căzuţi.

De asemenea, sunt crengi căzute pe carosabil în zona industrială a Buzăului, unde se circulă pe o bandă, pe un sens de mers. Un copac este căzut şi pe Şoseaua Brăilei, în zona RAR.

Subsolul grădiniţei Boboceii şi al Centrului de Dializă din municipiul Buzău au fost inundate. De asemenea, acoperişul unui bloc din Buzău s-a desprins şi a căzut pe stradă.

Citeste si: Incendiu la acoperişul UPU a Spitalului Judeţean Buzău; zeci de pacienţi şi cadre medicale, evacuaţi

Probleme din cauza vremii se înregistreză şi în judeţul Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ştefan Stoian, în urma unei furtuni puternice care s-a abătut asupra oraşului Brăila, cel puţin 22 de gospodării au fost inundate. Apa a intrat în curţi şi grădini
şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

De asemenea, cel puţin 9 copaci sau crengi au căzut peste autovehicule în urma vântului puternic. Alţi 5 copaci au căzut pe domeniul public, iar unul a ajuns pe o casă. De asemenea, un arbore a ajuns pe o conductă de gaze, avariind-o.

Totodată, pompiierii şi muncitorii de la Electrica intervin pentru degajarea a 14 copaci sau crengi căzute pe conductori electrici. Satele Bărăganul şi Titcov, nu au energfie electrică din cauza avariilor provocate de vijelie.

Din cauza furtunii violente, străzile din municipiul Brăila sunt inundate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si