Firea propune 11 spaţii în aer liber unde pot avea loc spectacole în condiţii adaptate actualului context medical

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune Consiliului National pentru Situaţii de Urgenţă 11 spaţii în aer liber unde pot avea loc spectacole în condiţii adaptate actualului context medical. Între acestea se află Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Opera Comică pentru Copii şi Creart.

Author: G.B. miercuri 27 mai 2020 , 20:32

gabriela firea 11 spații în aer liber
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Firea a precizat, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a avut o videoconferintă cu directorii instituţiilor culturale din subordine pentru a pune la punct un plan de reîncepere treptată a activităţilor artistice.

Discuţiile s-au axat pe variante care să respecte actuala necesitate de distanţare şi alte condiţii care asigură protecţia tuturor participanţilor, a explicat ea.

"Toate soluţiile identificate vor fi înaintate Consiliului National pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea relaxării restricţiilor aflate încă în vigoare, în această perioadă de alertă. Demersul vine în contextul în care, în prezent, nu există un regulament de funcţionare a instituţiilor de cultură în contextul pandemiei".

gabriela firea 11 spații în aer liber

Gabriela Firea a subliniat că a fost şi rămâne un susţinător al culturii, "de aceea consider că este important să reluăm activitatea teatrelor noastre, mai ales în condiţiile în care în această vară mulţi dintre bucureşteni aleg să nu plece din Capitală sau îşi

reduc vacanţele.(...) Cred că organizarea de spectacole în aer liber, respectând normele impuse de starea de alertă, ar fi un lucru binevenit, pentru că avem teatre şi instituţii culturale care au terase şi spaţii deschise".

Citeste si: Tânăr din Iaşi, arestat preventiv după ce ar fi obligat o fată de 15 ani să realizeze materiale pornografice

Citeste si: VIDEO| Pedofilii din mall: Mai mulți copii au fost abuzați

Citeste si: Coronavirus în Italia: Au fost înregistrate 117 decese şi o nouă creştere a numărului de contaminări

Propunerile ei de spaţii în aer liber luate în calcul, unde pot avea loc spectacole în condiţii adaptate actualului context medical, sunt:

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre noua ordonanță de urgență! Iată tot ce se va schimba din 1 iunie

Firea propune 11 spaţii în aer liber unde pot avea loc spectacole în condiţii adaptate actualului context medical

· Teatrul de Vară din Parcul Herastrău, cu o capacitate de 2.000 de locuri, administrat de Teatrul Constantin Tănase, dar care poate fi folosit în baza unui program bine stabilit de toate instituţiile culturale.
· Teatrul Odeon- care se poate transforma în teatru în aer liber prin culisarea tavanului, fiind singura instituţie publică cu această structură, care permite o astfel de transformare.
· Teatrul de Comedie propune ca spaţiu Teatrul de Vară amenajat la intrarea în Parcul "Alexandru Ioan Cuza" din sectorul 3.
· Teatrul Evreiesc de Stat propune Grădina de Vară din Parcul Naţional din sectorul 2.
· Teatrul "Ion Creangă"- care poate începe stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, aflat in administrarea ARCUB.
· Teatrul Masca- ce deţine o scenă mobilă care poate fi montată în spaţii publice şi, de asemenea, poate fi folosită şi de alte instituţii.
· Teatru Dramaturgilor- care a obţinut aprobarea de a juca în curtea Casei Filipescu-Cesianu, ce aparţine Muzeului Municipiului Bucureşti şi în curtea Muzeului Naţional al Literaturii Române.
· Teatrul Ţandarică- unde este disponibilă o terasă.
· Opera Comică pentru Copii- care poate organiza spectacole în curte.
· Circul Metropolitan- care deţine, de asemenea, un spaţiu în aer liber.
· Creart- care derulează proiectul Grădina cu filme (cinematograf în aer liber) în spaţiul din Piaţa Lahovari nr.7.

Primăria Capitalei administrează 29 de instituţii de cultură, dintre care 15 teatre.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si