Gabriela Firea anunţă introducerea vinietei pentru Bucureşti

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, un proiect prin care, din ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete.

K.B., miercuri 14 august 2019 , 11:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă.

Maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti-Ilfov vor trebui să achite o vinietă electronică „Oxigen-B” pentru accesul în Capitală de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

Pentru accesul în centrul oraşului a maşinilor Euro 3 va trebui achitată o vinietă electronică „Oxigen-C” de 75 de lei pe lună sau 900 lei pe an.

Citeste si: Cod galben de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, până joi dimineaţă; ulterior, va intra în vigoare o informare de ploi, vijelii şi grindină, valabilă în întreaga ţară

Citeste si: Cazul Caracal tot mai aproape de a fi rezolvat

Vor fi exceptate maşinile serviciilor de urgenţă şi cele ale corpului diplomatic, dar nu şi cele ale riveranilor.

Circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei.

Citeste si: Ce face azi iubita lui Liviu Dragnea după ce acesta a intrat la închisoare! Irina Tănase a luat o decizie incredibilă: unde și-a găsit de lucru EXCLUSIV

Citeste si: Dramă în familia ”micului Hercule”! Tatăl puștiului minune din satul Icoana strânge bani de operație

Gabriela Firea susţine că această măsură este necesară pentru reducerea poluării şi că, în plus, va duce şi la reducerea traficului.

Ea a explicat că în zona Bucureşti-Ilfov sunt 1,6 milioane de maşini, iar dintre acestea 400.000 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei.

Firea a spus că motocicletele şi scuterele nu sunt afectate de acesta măsuri, pentru că Primăria încurajează mijloacele de transport alternative.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si