Gabriela Firea: ”Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti!"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vorbeşte de ”manipulare şi dezinformare” în ceea ce priveşte raportarea a 100 noi cazuri de pacienţi cu COVID-19 în Bucureşti, ea susţinând că doar zece bolnavi au fost internaţi la Spitalul ”Victor Babeş” şi întrebând ce s-a întâmplat cu restul de 90. ”Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi!”, spune Firea.

Citeste si: Protest în Piața Victoriei împotriva legii carantinei. Jandarmii, pe poziții

”Ministerul sănătaţii, condus de un membru PNL, a anunţat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în Bucureşti au apărut 100 de noi cazuri de pacienţi covid 19, de ieri până azi. Ca să vedeţi până unde se merge cu manipularea şi dezinformarea, iată câteva cifre: *Spitalul Victor Babes 10 internări; *Spitalul Colentina 0 internări (sunt asteptati 4 pacienti din tara, anuntati dupa comunicarea oficiala); *Spitalul Carol Davila 0 internari”, arată Gabriela Firea, duminică, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: „Nu veniţi în Cartierul Roşu. Este prea aglomerat”, anunțul primăriei Amsterdam în plină pandemie

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

Gabriela Firea adaugă că dacă se scad din 100 cei 10 pacienţi de la ”Victor Babeş” rămân 90 de pacienţi. Primarul general se întreabă și cui foloseşte ”denigrarea Bucureştiului”. 

"O problemă matematică de clasa a 2-a"

”Întrebare: unde sunt cei 90 de pacienţi? Unde s-au evaporat? Unde sunt trataţi? S-a anunţat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Balş şi Marius Nasta.

Şi dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienţi. Iata o problema de matematică de clasa a 2-a! La fel ca şi simpla problemă de logică de ieri: câţi pacienţi s-au internat la Matei Balş, în timpul vizitei oficiale?”, continuă Firea, dând tot ea răspunsul ”Câte ambulanţe scoase din garaj încăpeau în curtea interioară, şi puteau intra în cadrul unei fotografii”.  ”Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi!”, susţine Gabriela Firea, în postarea sa.

Citeste si: O studentă vindecată de Covid-19 trage un semnal de alarmă: „Virusul există!”

Răspunsul Grupului de Comunicare Strategică

În replică, Grupul de Comunicare Strategică transmite că respinge astfel de acuzaţii, ”formulate din raţiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate şi numărul persoanelor internate, fără a ţine cont de actualul cadru legislativ în vigoare”, potrivit News.ro. 

Citeste si: Un fost ministru a murit în închisoare de COVID-19

”Respingem astfel de acuzaţii formulate din raţiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate şi numărul persoanelor internate, fără a ţine cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaţionale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcţie logică a afirmaţiilor indicate”, arată sursa citată.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Andrew Tate, pe scena "Beach, Please!". Prezența lui a generat reacții împărțite în rândul publicului. Ce spun organziatorii festivalului despre întreaga situaţie- radioimpuls.ro

Citeste si: Încă 767 de români bolnavi de Coronavirus. Numărul crește de la o oră la alta

Grupul de Comunicare Strategică se referă şi la afirmaţiile privind ”focarul” de la Bucureşti.

”De asemenea, respingem şi insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului Bucureşti, precum şi prezumţiile conspiraţioniste enunţate, fără a prezenta vreun element concludent în susţinerea afirmaţiilor. Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaţioniste şi pune în pericol sănătatea cetăţenilor”, spun reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si