Potrivit unui comunicat de presa, de joi al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, plutonierul major Catalin Filipoiu din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja, aflat in timpul liber, in data de 26 iulie a.c., in jurul orelor 16:30, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personala, la rugamintea unui prieten, pe Cheile Jietului, unde acesta din urma isi lasase autoturismul defect, in noaptea precedenta.

"Autoturismul ramasese imobilizat in noaptea de 25 spre 26 iulie a.c.,

pe DN 7A, in zona Jiet, la aproximativ un kilometru de cabana Mija, intr-o zona fara acoperire cu semnal GSM. Din aceasta cauza, cele trei persoane din autovehicul, sot, sotie si copilul acestora, in varsta de 7 ani, au fost nevoite sa abandoneze autovehiculul si sa coboare pe jos, prin intuneric, mai multi kilometri, pana intr-o zona cu semnal, unde au reusit sa ceara sprijin la numarul de urgenta 112", se arata in comunicat.

Ajunsi la autoturism, jandarmul montan si prietenul sau au observat in interiorul acestuia un barbat, precum si un alt autoturism oprit alaturi.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

"Subofiterul s-a prezentat si i-a solicitat barbatului aflat in masina prietenului sau sa prezinte un act de identitate, precum si sa mentioneze ce anume cauta in acel autoturism.

Barbatul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a afirmat ca in timp ce se deplasa pe acel drum a vazut autovehiculul oprit, fara conducator auto si a ramas sa il pazeasca. insa, jandarmul montan si prietenul sau au observat ca autovehiculul prezenta urme de fortare la portiera din partea dreapta, precum si faptul ca lipseau mai multe obiecte din masina. Unele dintre acestea erau aruncate in albia paraului de langa drum (medicamente, jucarii, haine), iar altele se gaseau in autoturismul barbatului (statie auto emisie-receptie, parasolar, un rucsac)", mai arata sursa citata.

Jandarmul montan si prietenul sau i-au solicitat barbatului sa ii insoteasca pana intr-o zona cu semnal, de unde au apelat numarul de urgente112, sesizand faptele constatate.

In scurt timp, un echipaj de politie a sosit la fata locului si a intocmit barbatului dosar penal pentru furt calificat si conducere a unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

In urma acestui incident, mama baiatului, Nicoleta Vaia Nidelea, a publicat pe pagina unei retele de socializare doua mesaje emotionante, prin care ii multumeste jandarmului montan, plutonier major Catalin Filipoiu, cunoscut pe reteaua de socializare sub numele de Catalin Stepa: "Ce inseamna sa fii eroul unui copil de 7 ani? Sa-i recuperezi masinutele cu care se juca de cand avea 3 ani, cele mai valoroase sufleteste, pe care nu le-ar da pentru nimic in lume, pentru ca fiecare are o poveste.Cand un nenorocit le-a spart masina parintilor, un OM l-a facut fericit. Eroul este Catalin Stepa, jandarm montan din Lupeni! Era in timpul lui liber!", a fost primul mesaj, urmat de cel de-al doilea: "ii multumim din suflet jandarmului montan Catalin Stepa care, aflat in afara programului de lucru, a reusit nu numai sa-l identifice si sa-l predea politistilor pe hotul care ne-a vandalizat masina, dar a si recuperat prejudiciul. Masina noastra fusese lasata regulamentar semnalizata, azi noapte, pe DN 7 A, dupa accident. Ce minte bolnava poate sa arunce in rau doar hainele si medicamentele copilului, altaturi de cromoglicatul pentru trei pacienti? Bravo, Cata! Te iubim! Adevarul este ca Tatiana Stepa nici nu putea creste decat un asemenea copil cum e Catalin!".

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si