Gestul uimitor al medicului italian care conduce spitalul din Fagaras. A decis sa isi doneze salariul

Erik Cocchetti, medicul italian care conduce spitalul din Fagaras, a decis sa isi doneze salariul pentru a atrage si alte sponsorizari pentru unitatea medicala.

A.L., joi 09 martie 2017 , 20:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Spitalul Municipal din Fagaras, condus de un italian, Erik Cocchetti, in varsta de 43 de ani, a reusit sa atraga sume importante din donatii si aparatura medicala gratie managerului instalat acum doua luni in functie.

Erik Cocchetti, stomatolog si cercetator italian, a mers chiar mai departe si a decis sa isi doneze salariul, dupa ce, prin relatiile pe care le are in tara natala a adus in spital aparatura moderna.
De cand a venit la conducerea unitatii medicale din Fagaras, el atras voluntari si a convins mai multi medici sa ocupe posturile vacante, iar conform stiri.tvr.ro, in primele saptamani de mandat a dormit si a mancat in spital, incercand astfel sa afle de la medici ce probleme au si care este punctul de vedere al pacientilor cu privire la serviciile medicale.

Atunci a constatat ca multe dintre probleme pot fi rezolvate cu bani din donatii. si a fost primul care a luat masuri: si-a pus salariul la dispozitia spitalului.

Medicul italian , stabilit de trei ani in Romania, la intorsura Buzaului, are pentru acest spital un proiect de management total diferit de cele implementate pina acum in unitatea medicala fagaraseana.

Conform managerului Erik Cocchetti, din spital trebuie sa dispara mita, dezordinea, atitudinea si comportamentul actual al angajatilor care trebuie sa fie inlocuite cu o buna organizare prin platforme clare si concrete adaptate la fiecare sector, sectie sau compartiment, atentia, grija si respectul fata de pacient fiind pe primul plan.

„Eu nu vin sa bat cu pumnul in masa, eu vin aici sa ajut cu ce pot, cum pot si sa facem totul impreuna. Noi trebuie sa fim o familie! Am luat la pas fiecare colt al spitalului si am constatat ca trebuie schimbat din radacina totul “, a spus el, la instalare, conform fagarasultau.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si