Gheorghe Hagi are datorii de 12,6 milioane lei și a concediat 15 oameni de la Viitorul! Tatăl lui Iannis a pierdut o avere pentru a inventa generația Under 21

Euforia calificării până în semifinala Campionatului European Under 21 l-a readus în prim plan pe Gheorghe Hagi, considerat principalul artizan al ridicării unei noi generații de aur în fotbalul românesc.

Radu Constantin, duminică 30 iunie 2019 , 23:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român al ultimelor decenii, a investit aproape toți banii câștigați pe vremea când juca într-o academie de juniori care are ca reprezentare în fotbalul ”mare” echipa FC Viitorul Constanța. Un proiect considerat riscant la acea vreme mai ales că Hagi a refuzat să antreneze pe bani grei în Turcia preferând să investească într-un fotbal sărac precum cel al nostru.

Acum, în timp ce puștii lui Hagi culeg laurii, mijlocașul Generației de Aur își face bilanțul. Iar până la momentul ”Campionatul European Under 21”, acesta nu era unul foarte bun.

Fotbal Club Viitorul SA, compania care deține Academia Hagi și FC Viitorul a fost înființată în 2009 și până în 2012 aceasta a mers în pierdere. În urmă cu 7 ani, situația ajunsese de-a dreptul dramatică, cu datorii de peste 46,7 milioane lei (peste 10 milioane euro) și cu pierderi ce totalizau de la înființare peste 17 milioane lei.

2013 a însemnat primul an pe profit (2,9 milioane lei) la o cifră de afaceri de 6,4 milioane lei iar datoriile au scăzut la jumătate. În 2016, Hagi a avut din nou un an prost: pierderi de 6,2 milioane lei la o cifră de afaceri de 13,6 milioane lei.

Hagi: ”Sunt mai sărac decât înainte”

Câștigarea Campionatului României în 2017 a însemnat o gură de aer pentru afacerea lui Hagi. Au venit banii de la televiziuni iar jucătorii au început să fie vânduți pe sume mari. A fost cel mai bun an al companiei, cu profit de 14,1 milioane lei la o cifră de afaceri de 16,1 milioane lei. 104 oameni au lucrat în 2014 pentru clubul lui Hagi.

În 2018, ultimul an la care firma a depus bilanț, profitul a scăzut la nivelul celui din 2013 – 2,5 milioane lei. Cifra de afaceri a fost de 14,6 milioane lei iar datoriile companiei se situează la 12,1 milioane lei. Hagi a concediat și o parte din angajați, numărul mediu pe 2018 fiind de 89.

Gheorghe Hagi a invetit în total 10 milioane euro în proiectul său. ”Sunt mai sărac decât înainte. Eram bogat, acum am sărăcit! Înainte eram boier, sunt oier. Stau în trening, antrenez, am mai puțini bani dar sunt bogat sentimental”, a declarat Hagi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si