Ghinea: Iohannis declară că nu a primit nici o altă propunere de premier decât Orban

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea susţine că preşedintelui Klaus Iohannis i-au fost propuse alte două nume de premier la consultările de vineri, pe lângă cel al lui Ludovic Orban, dar că şeful statului a afirmat în declaraţia sa că nu a avut decât o propunere, în persoana liderului PNL Ludovic Orban. Ghinea a mai afirmat că după ce a căzut Guvernul Tudose, USR a dorit să facă o propunere de premier, dar Iohannis le-a transmis să nu facă pentru că va fi nevoit să îi refuze, numind-o apoi pe Viorica Dăncilă prim-ministru.

G.B., vineri 13 martie 2020 , 19:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cristian Ghinea spune într-o postare pe pagina sa de Facebook că preşedintele minte când spune că nu a primit decât o propunere de premier şi anume pe Ludovic Orban.

Citeste si: Prima reacție a senatorului infectat cu coronavirus

“Încerc să înţeleg de ce simte nevoia preşedintele să se spele pe mâini, zicând că nu a primit nici o altă propunere de premier decât Orban. Asta e o minciună. De fapt, el a spus delegaţiei USR că îl va numi pe Orban. Delegaţia USR a spus: noi voiam să vi-l propunem pe Dacian Cioloş, credem că Ludovic Orban nu mai este credibil, dar vom vota pentru că este nevoie de un guvern stabil.

Ghinea: Iohannis declară că nu a primit nici o altă propunere de premier decât Orban

Ceva similar a zis şi Ponta (care a publicat înregistrarea cu ce a zis el, doar că numele era Arafat). Din context se deduce că şi pe Ponta îl anunţase Iohannis că îl pune pe Orban. De aici, să zici că nu ai primit altă propunere e 1. Minciună şi 2. Dorinţa de a se spăla pe mâini”, spune europarlamentarul USR.
El crede că acest joc în care Iohannis trebuie să pară altfel şi ceilalţi proşti şi meschini trebuie să înceteze. Ghinea a mai anunţat că USR a vrut să facă o propunere de premier după ce a căzut Guvernul Tudose.

Citeste si: Uită pentru câteva momente de agitația provocată de coronavirus cu ajutorul celor mai frumoase cutii cu flori!

“Acest gen de machiavelic de PR în care Iohannis trebuie să pară cumva altfel şi toţi ceilalţi proşti şi meschini nu poate continua. Un mic test al realităţii. Dacă tot suntem aici, hai să vă povestesc ceva. Era după ce căzuse guvernul Tudose. Doi ani de lupte în Parlament şi în stradă şi mingea era înapoi la preşedinte. Dragnea putea fi out. În conducerea USR am decis să facem propunere de premier şi am transmis la Cotroceni. A venit înapoi informal rugămintea să nu facem propunere, că preşedintele nu vrea să fie nevoit să ne refuze. Am dedus că o avea un plan - scăpăm de Dragnea, asta vrem, nu? Preşedintele avea puterea de a NU numi un alt premier PSD, după ce Dragnea dăduse doi premieri PSD jos. Acum lucra la schemă, să nu îl încurcăm cu o propunere”, a transmis Ghinea.
El spune că preşedintele a anunţat-o apoi ca premier pe Viorica Dăncilă şi a precizat că nu a primit altă propunere de premier.

Citeste si: Care este starea pacienților din România infectați cu noul coronavirus

“Preşedintele iese şi anunţă că... mai acordă o şansă PSD şi o numeşte pe Dăncilă. Am dat un comunicat de presă în care spuneam că regretăm că a dat mingea înapoi la PSD şi la Dragnea. Prima (şi una dintre puţinele) comunicări USR critice la adresa lui Iohannis). A doua zi, preşedintele transmite presei că nu... a primit nici un nume de premier în afară de Dăncilă. Comentatorii ne-au călcat în picioare că de ce nu am făcut propunere de premier. Ce să le zici? Că am crezut că avem un partener în preşedinte şi ne-a dus de nas? Că părea că are un plan şi a lăsat în offside şi USR şi PNL? Şi, mai ales, nu credea nimeni gradul de cinism. Noi învăţam politica, the hard way”, a mai povestit Ghinea.
Cristian Ghinea spune că preşedintelui Iohannis i s-au iertat aceste manevre politice atât timp cât a părut singura pavăză în calea PSD.

Iohannis declară că nu a primit nici o altă propunere de premier decât Orban

Citeste si: Peste un milion de romani plecati in Peninsula, se tem pentru vietile lor din cauza coronavirusului!

“Câtă vreme Iohannis a părut singura pavăză în calea PSD, acest gen de manevră politică i s-a tot iertat. Azi, când el e la cârmă, îl vedem aşa cum este. Eu personal am fost şocat la acel moment, la ambele faze, şi la ”mai dau o şansă PSD”, şi la ”nu am primit altă propunere”. Azi joacă aceeaşi carte. Dar acum nu mai tăcem. Praful de stele, cum a zis Dan Barna, s-a dus”, a menţionat Ghinea.
El crede că nu este timpul de miuţă politică şi spune că USR nu mai acceptă jocuri de PR ieftin.

“Domnule Iohannis, aţi propus singur numele lui Orban. Şi chiar şi aşa, tot vi s-au propus alte nume. Chiar nu e momentul de miuţă politică. USR va vota pentru că ţara are nevoie de un guvern cu toate puterile de intervenţie. Dar nu mai acceptăm jocuri de PR ieftin. Parteneriatele politice se pot baza pe onestitate, nu pe jocul la off-side”, mai precizează Cristian Ghinea în postarea sa.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si