Ginecologii te ajuta sa intelegi cum poti sa ramai mai usor insarcinata. Adevarul despre pozitiile sexuale care cresc sansele

Ginecologii au lamurit mitul referitor la pozitiile sexuale care cresc sansele ca o femeie sa ramana insarcina mai repede si usor.

duminică 22 mai 2016 , 20:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Specialistii sustin ca nu exista pozitii sexuale care te ajuta sa ramai mai rapid insarcinata. Cu toate acestea, exista metode prin care poti sa iti maresti sansele, cum ar fi testele de ovulatie. Ginecologii mai recomanda, de asemenea, ca, dupa un act sexual, femeile sa nu se ridice brusc din picioare, ci sa stea intinse pentru a favoriza aparitia sarcinii.

"Nu există dovezi clare faţă de anumite poziţii favorizante. Este adevărat că, teoretic, repausul după raport ar putea favoriza menţinerea spermei în vagin, ceea ce se spune că ar prelungi şansa ca spermatozoizii să urce în uter. Acest lucru este valabil mai ales dacă partenera are un uter retroversat - lăsat spre coloană - şi repausul întins în pat, stând pe burtă, îl redresează. Dar, nu este ceva demonstrat ştiinţific", a arătat dr. Răzvan Socolov, medic primar ginecolog, pentru adevarul.ro.

"Pentru a-şi creşte şansele de a rămâne însărcinată, partenera trebuie să îşi calculeze perioada de şansă maximă a unui raport. Pentru aceasta se recomandă raporturile la jumătatea perioadei dintre menstruaţii, daca ciclurile sunt regulate. Dacă nu, sau dacă partenera vrea să aibă şanse mai mari să rămână însărcinată, trebuie să folosească teste de ovulaţie. Acestea sunt simple, asemănătoare testelor de sarcină şi dau - când sunt clar pozitive - intervalul de 24 ore în care se produce ovulaţia. Deci trebuie raport în ziua respectiva şi în ziua de după", a mai precizat medicul

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si