Gogoși umplute cu gem sau dulceață. Rețeta simplă și delicioasă

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Iată o rețeta simplă de gogoși cu gem sau cu dulceață. Sunt delicioase!

A.M.S., joi 26 martie 2020 , 15:48

gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta
gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Pentru această rețetă puteți folosi orice tip de gem sau de dulceață.

Se poate folosi gem de gutui, prune, mere sau dulceață de vișini, căpșuni, cireșe amare, afine, caise etc.

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 grame de făină albă
  • 200 ml de lapte cald
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de unt
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare
  • făină pentru modelat
  • ulei pentru prăjit

gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta
gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta

Citeste si: Scovergi ca la bunica acasă. Rețeta originală. Află care este ingredientul secret!

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Pentru decorat:

  • zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • dulceata

Citeste si: Adevărul despre drojdie! Ce se întâmplă dacă mânânci pâine cu dojdie

gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta
gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Mod de preparare

Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul, încorporând făină, puțin câte puțin.

Se adaugă treptat laptele cald și se încorporează toată făina, după care se adaugă untul și uleiul, frământând și bătând aluatul ca să devină nelipicios și elastic, potrivit de moale, conform bucataras.ro

gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta
gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă la căldură, ferit de curenți reci de aer până ce crește și-și dublează volumul.

Citeste si: Gogoși de post. Așa faci cele mai pufoase și delicioase gogoși! Ingredientul secret al marilor bucătari

Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată bine, se mai frământă puțin cu făină ca să mai cedeze din volum și să devină mai ferm, după care se împarte în patru părți egale și se întinde prima foaie, de maxim 1 cm grosime.

Se pune dulceață/gem cu lingurița, din loc în loc, se acoperă foaia cu o alta și cu forma specială se decupează gogoșile, având grijă ca grămăjoara de dulceață/gem să fie în mijloc.

gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta
gogosi umplute cu gem sau dulceata Reteta

Se ia fiecare gogoașă și se lipește de jur împrejur, după care se lasă pe planșetă să mai crească puțin.

Citeste si: Pișcoturi, biscuiții copilăriei. Sunt gata în 15 minute

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Pentru că a fost greu să întind două foi, pentru a le suprapune apoi, celelalte gogoși le-am făcut în mod diferit. Am decupat cu forma specială cercuri de aluat, am pus dulceața/gemul în mijloc și apoi le-am acoperit cu alte cercuri de aluat. Am lipit cercurile de jur împrejur și apoi le-am lăsat să mai crească.

Se pune uleiul în tigaie, la foc mediu și când este încins se pun gogoșile la prăjit. Se micșorează puțin intensitatea focului, ca să nu se ardă gogoșile, ci să se rumenească frumos, pe ambele fețe.

Citeste si: Cele mai rapide și gusoase rețete de mic dejun. Bune de te lingi pe degete!

Când s-au rumenit frumos pe ambele fețe, se iau cu o paletă și se pun într-un vas pregătit dinainte. Se presară cu zahăr pudră în care s-a amestecat în prealabil un plic de vanilie.

Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Se procedează la fel până se prăjesc toate gogoșile.

Este de preferat să se mănânce calde, simple, sau cu o cană cu lapte.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si