Grecia va renunţa de luni la cerinţa pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 de a prezenta un test negativ PCR sau rapid la intrarea în ţară, informează presa internațională. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 7 februarie. 

Citeste si: Vaccinarea devine obligatorie de sâmbătă, 5 februarie, în Austria

Grecia relaxează restricțiile de călătorie

De săptămâna viitoare, certificatul de vaccinare UE va fi din nou suficient, a anunţat vineri ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris, în presa de la Atena.

Cu toate acestea, cei nevaccinaţi vor fi în continuare obligaţi să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară. 

Grecia a introdus în decembrie anul trecut cerinţa de testare suplimentară pentru călătorii vaccinaţi pentru a reduce răspândirea coronavirusului în ţară, informează Agerpres.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citeste si: Grecia și Turcia au fost lovite de furtuna "Epida"

Sezonul estival începe la 1 martie

"Ţara noastră ia toate măsurile pregătitoare necesare în acest an pentru a putea primi vizitatori în sezonul estival mai devreme ca până acum, la 1 martie", a declarat vineri ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias.

În perioada ianuarie- noiembrie 2021, Grecia a primit este 7,2 milioane de turişti.

Pentru 2022, ţinta autorităţilor de la Atena este ca sectorul turismului să se apropie de nivelul record din 2019, când veniturile din turism ale Greciei au depăşit 18 miliarde de euro.

Turismul reprezintă peste 20% din PIB-ul Greciei.

De partea cealaltă, o altă țară din UE înăsprește condițiile anti-COVID. Legea privind vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus va intra în vigoare sâmbătă în Austria, o măsură inedită în Uniunea Europeană (UE).

Toţi cetățenii austrieci cu vârsta peste 18 ani țara cu 8,9 milioane de locuitori sunt vizaţi de noua lege, cu excepţia femeilor însărcinate, persoanelor care au contractat noul coronavirus cu mai puţin de 180 de zile în urmă şi persoanelor care pot fi scutite de la vaccinare din motive medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si