Grigore Leşe nu este la primul derapaj în faţa publicului! În 2015, la Toronto, rapsodul a refuzat să mai cânte pentru că un copil a început să plângă în sală!

Grigore Leşe a făcut un scandal monstru pe 5 decembrie, întrerupând concertul de la Târgu Lăpuş pe motiv că o femeie ar fi intrat în sală după începerea spectacolului.

Author: Petru Luca Webeditor: Mihai Dragan vineri 14 decembrie 2018 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În seara zilei de 5 decembrie, artistul Grigore Leşe a făcut un scandal epocal pe scenă, la Târgu Lăpuş, unde rapsodul susţinea un concert. Deranjat de faptul că o femeie a pătruns în sală după începerea spectacolului, Leşe a oprit muzica şi s-a lansat într-o tiradă la adresa publicului, anunţând că nu mai vrea să cânte în aceste condiţii.

Ulterior, Leşe şi-a cerut scuze într-un mesaj stufos postat pe Facebook.  

”La Târgu Lăpuş m-am dus cu tot sufletul, fără nicio pretenţie de absolut niciun fel, atunci când autorităţile locale mi-au lansat invitaţia. De altfel, ca să fim bine înţeleşi, vreodată n-a existat vreo pretenţie a mea de la locul unde m-am născut, ba am căutat să ridic zona în fiecare an, printr-o serie de evenimente cu artişti de mare calibru, cu televiziuni, cu presă, organizate inclusiv la casa unde m-am născut, în satul Stoiceni.

Dincolo de datele organizatorice despre care nu vreau să comentez, am aşteptat calm şi disciplinat un număr considerabil de ore să pot intra în scenă. Mult peste ora iniţială a începerii concertului.

Am intrat în scenă, am început concertul. Apoi, l-am intrerupt, izbucnind intr-un moment de tensiune, de oboseală, de neintelegere a actului meu artistic in acest context.

Regret faptul că atitudinea mea a fost interpretată greşit. Contextul în care m-am exprimat a fost unul care mă face să readuc în atenţie o problematică tot mai prezentă în sălile de concert de la noi- conduita pe care trebuie să ne-o asumăm în egală măsură, artişti şi public, atunci când construim un act cultural. Chiar dacă uneori e vorba de ai noştri, cei de acasă. De la punctualitate, până la vestimentaţie şi terminând cu folosirea telefoanelor mobile în timpul unui spectacol. Atât noi, cei din scenă, cât şi publicul.

Multumesc pentru mesajele tuturor celor care mi-au iertat si tonul, si iesirea nefiresc de tensionată, pe care o regret, dar care au înţeles exact de ce ele au existat. Nimeni nu a părăsit scena, concertul a continuat",  a scris Leşe, în apărarea lui, pe Facebook.

Şi totuşi, Grigore Leşe nu este la primul derapaj de acest gen. Acum trei ani, în timpul unui turneu pe care îl susţinea în Canada, unde cânta pentru comunitatea românească, Leşe a oprit concertul pentru un motiv şi mai ciudat, pe motiv că un copil a început să plângă în sală! Doar la rugăminţile spectatorilor, Leşe a reluat recitalul, la finalul căruia mai mulţi români stabiliţi în Canada şi-au exprimat în mediul online dezamăgirea faţă de atitudinea celebrului rapsod.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si