De la 1 august, dar și de la 1 ianuarie 2023 vom vedea mai multe măsuri care presupun creșteri de TVA. Acciza pentru tutun va crește de la 1 august cu 31 de lei, iar acest lucru duce la o mărire de preț de 60 de bani pentru un pachet de țigări.

De la 1 ianuarie 2023, vom avea creșteri semnificative la mai multe produse.

Citeste si: Scumpiri extreme în țară. Zahărul, tutunul, alcool-ul, dar și biletele de tren s-au scumpit

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"În primul rând, va crește TVA-ul pentru sucurile cu zahăr, pentru berea fără alcool, de la 9 la 19%, dar și pentru serviciile de catering, de la 5 la 9%. Astfel, pentru o masă la restaurant vom plăti mai mult cu 4,10 lei, de la 55,90 le, cât este în prezent la 60 de lei.
Și pentru o noapte de cazare vom plăti mai mult, de la 5 la sută cota de TVA din prezent va crește la 9%- iar pentru o noapte în Poiana Brașov, în loc de 350

de lei vom da cu 17 lei mai mult, deci 367 de lei. În același timp, vor fi creșteri și pentru imobiliare, de la 5% la 19% pentru toate imobilele care depășesc 120 de metri pătrați și o valoare de 600.000 de euro.", conform unui studiu transmis la Antena 3.

Zahărul și biletele de tren au fost deja majorate

Noi scumpiri au avut loc deja în România.

Oamenii au cumpărat biletele de tren și zahărul mai scumpe de la 1 iulie.
Ieftinerea vizibilă a avut loc, însă, la carburant, fiind făcută o reducere de 50 de bani la litru de combustibil.

Citeste si: VIDEO| Medicamentele se scumpesc pe zi ce trece, spre disperarea românilor: „S-a triplat!”

TVA-ul a crescut de astăzi de ala 5% la 9% la serviciile de catering și restaurant, dar și la serviciile de cazare în regim hotelier.Scumpirile au loc din cauza creșterii combustibilului, dar și a electricității, precum și a pieselor de schimb.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si