Guvernul lui Merkel critica modificarile la Codul Penal din "ordonanta Dragnea": Aceste decizii nu reprezinta in niciun caz un semnal bun si corect

Ambasada Republicii Federale Germania transmite intr-un comunicat de presa pozitia Guvernului fata de "evenimentele politice din Romania" si arata ca "aceste decizii nu reprezinta in niciun caz un semnal bun si corect, si avand in vedere unele decizii iminente, la nivelul Uniunii Europene, ce privesc Romania".

miercuri 01 februarie 2017 , 21:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul federal german arata ca "Este foarte evident ca prin intermediul ordonantei de urgenta, guvernul Romaniei a trecut peste indoielile majore ale presedintelui Romaniei, ale justitiei si ale unei largi parti a populatiei".

"Urmarim cu o oarecare ingrijorare aceste evolutii. Pentru ca si o mare parte a societatii civile din Romania isi exprimase, deja, foarte clar, ingrijorarile cu privire la deciziile luate si la subiectul despre care este vorba", mai arata sursa citata.
Comunicatul de presa integral:

Ambasada Republicii Federale Germania precizeaza ca Guvernul Republicii Federale Germania s-a pronuntat astazi, la Berlin, cu referire la evenimentele politice din Romania:

in noaptea trecuta, guvernul Romaniei a emis doua ordonante de urgenta pe care le cunoastem in linii mari si care aduc modificari Codului penal, precum si amnistii penale.

Este foarte evident ca prin intermediul acestor decizii, guvernul Romaniei a trecut peste indoielile majore ale presedintelui Romaniei, ale justitiei si ale unei largi parti a populatiei.

Urmarim cu o oarecare ingrijorare aceste evolutii. Pentru ca si o mare parte a societatii civile din Romania isi exprimase, deja, foarte clar, ingrijorarile cu privire la deciziile luate si la subiectul despre care este vorba.

in acest context, Comisia Europeana a facut deja in dimineata zilei de astazi o declaratie critica prin vicepresedintele in functie, Timmermans, si prin presedintele Jean-Claude Juncker. Cred ca putem afirma ca aceste decizii nu reprezinta in niciun caz un semnal bun si corect, si avand in vedere unele decizii iminente, la nivelul Uniunii Europene, ce privesc Romania.

Din acest considerent, ne dorim raspunsuri clare din partea Guvernului legat de viziunea acestuia cu privire la continuarea luptei ferme impotriva coruptiei si la intarirea statului de drept, in aceste conditii-cadru legale schimbate.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si