În anii anteriori acesta funcţionat în 50 de unităţi de învăţământ.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, decizia de extindere cu 100 de noi unităţi de învăţământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi.

”Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum şi formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentaţie sănătoasă.

Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA)”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Citeste si: VIDEO| Sorina Pintea, mărturie tulburătoare după ce a fost diagnosticată cu o boala rară: „Nu puteam să-mi desfac mâinile”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Potrivit sursi citate, comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total  de 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983.000 lei.

Citeste si: Orban consideră că moţiunea de cenzură nu va trece, dar, dacă va fi votată, anunţă că va veni cu aceeaşi formulă guvernamentală

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Citeste si: Anuntul facut in urma cu putin timp! O noua rasturnare! Veste bomba despre alocatii si pensii! Toti românii trebuie sa stie

Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi face parte din acţiunile Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educaţionale: asigurarea accesului echitabil şi nediscriminatoriu la o educaţie de calitate pentru toţi copiii

şi tinerii din România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si