Hagi a rupt legătura cu locurile natale! Marele fotbalist şi-a donat casa părintească de la Săcele! "Oricum nu mai trecuse pe aici de 15 ani!"

Cel mai mare fotbalist român din istorie a renunţat definitiv la legătura cu locul în care s-a născut, donându-şi casa părintească unei femei care a avut grijă de ea în ultimii 20 de ani.

Author: Petru Luca joi 01 noiembrie 2018 , 14:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

În ciuda faptului că între Ovidiu, localitatea în care îşi are cartierul general Viitorul Constanţa, echipa lui Hagi, şi Săcele, satul în care s-a născut Gică acum 53 de ani, nu se află decât 33 de kilometri, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile nu a mai trecut pe ”acasă” de mai bine de 15 ani! Chiar dacă nu a stat mult aici, mutându-se

cu familia în Constanţa, pe când Gică avea doar 8 ani, Hagi nu a uitat niciodată să amintească în interviuri despre fotbalul jucat cu prietenii pe uliţa din Săcele. După plecarea din Săcele, casa părintească a lui Hagi a ajuns pe mâna altcuiva, fiind răscumpărată acum doua decenii chiar de Gică, care a adus atunci o femei originară din Munţii Buzăului, din Lopătari, să se ocupe de gospodărie, împreună cu copiii săi.

Recent, însă, Gică şi-a donat şi casa şi pământul aferent femeii respective, după cum ne-a declarat un angajat al primăriei din Săcele. ”Hagi nu a mai trecut pe aici de mai bine de 15 ani, el ştie de ce, probabil şi pentru că nu mai are pe nimeni aici de aşa de mult timp.

Noi am încercat acum vreo 10 ani să organizăm o cupă pe plan local şi să apară şi Gică în schemă, pe ideea de ”fiu al acestor meleaguri”, dar nu s-a putut. Eu ştiu că tocmai ce şi-a donat casa şi pământul femeii care are grijă de tot, a fost un gest frumos al lui Hagi. Cât despre pancarta de la intrare, unde se scria că în această localitate s-a născut Hagi, şi ea a căzut la un moment dat, nici nu mai ştiu de ce”, ne-a declarat angajatul primăriei din Săcele, satul în care cel mai mare fotbalist român s-a născut pe 5 februarie 1965. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si