Honda recheamă alte 668.000 de vehicule în Japonia, din cauza airbagurilor Takata

Honda Motor va rechema în service alte 668.000 de vehicule în Japonia pentru înlocuirea dispozitivelor de umflare a airbagurilor furnizate de compania Takata, în cadrul unei campanii largi la nivel naţional anunţată de producătorii auto în acest an, transmite Reuters.

joi 08 septembrie 2016 , 10:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Între modelele rechemate se află subcompactul Fit şi sedanurile Civic şi Accord, campania incluzând vehicule fabricate în perioada 2009-2011, a anunţat al doilea mare producător auto japonez.

Odată cu această campanie, rechemările efectuate la nivel mondial de Honda din cauza airbagurilor au ajuns la 51 de milioane de vehicule, reprezentând circa jumătate din cele 100 de milioane de vehicule rechemate de producătorii auto din cauza dispozitivelor de umflare care pot exploda ca efect al forţei excesive cu care sunt declanşate.

Airbagurile defecte au provocat cel puţin 14 decese, în timp ce alte 150 de persoane au fost rănite în întreaga lume, evenimentele conducând la declanşarea celei mai mari campanii de rechemări din istoria industriei auto.

Anunţul Honda a venit după ce Ministerul japonez al Transporturilor a ordonat producătorilor auto, în luna mai, să recheme alte 7 milioane de vehicule în Japonia, echipate cu dispozitive de umflare fabricate de Takata.

Din cauza impactului rechemărilor, Takata caută un susţinător financiar pentru reformarea afacerii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si