I-au dat foc cand inima inca ii mai batea! Paula, o romanca de 19 ani, a avut parte de un sfarsit cumplit in Italia
Social

I-au dat foc cand inima inca ii mai batea! Paula, o romanca de 19 ani, a avut parte de un sfarsit cumplit in Italia

A.S.
21 iun 2018

Sergio Benazzo si fosta sa iubita, Gianina Pistroiescu au fost condamnati la inchisoare pe viata. Cei doi au torturat-o si incinerat-o pe Paula Burci, o tanara romanca in varsta de 19 ani careia ii promisesera un loc de munca decent in Italia.

Curtea de Apel Veneţia a pronunta ieri sentinta in cazul delor doi criminali: condamnare pe viaţa pentru cei care au ucis-o pe Paula, dupa care i-au ascuns cadavrul.

Potrivit Curtii cu Juri din Ferrara, Sergio Benazzo, instalator din Villadose (Rovigo) de 35 de ani, si Gianina Pistroescu, de 36 de ani, sunt vinovati de omor voluntar, distrugere si ascundere a cadavrului.

Cei doi au fost condamnati si la plata unei despagubiri de 150.000 de euro pentru rudele Paulei (parintii, un frate si o sora) care s-au constituit parte civila. "Bani pe care probabil nu-i vom vedea niciodata – comenteaza avocatul rudelor – dar clientii mei vroiau justitie pentru Paula, si procuratura a facut o munca extraordinara"

Citeste si: Abuzata sexual de catre ambii parinti la numai 4 anisori! "Nu va pot da detalii despre ce ii facea aceasta creatura propriului copil..."

Paula, potrivit acuzatiilor, sosita in Italia cu promisiunea unui loc de munca, a fost ucisa cu lovituri de ciocan si arsa când inima sa inca mai batea. in afara celor doi inculpati, la omor ar fi participat alte persoane care inca trebuie identificate si pentru care a fost deschisa o a doua ancheta. Corpul gasit pe 24 martie 2008 era complet carbonizat. Ancheta a inceput dintr-un noroc, identificarea nesperata a victimei, si a continuat apoi in mediul exploatarii prostitutiei.

Atentia anchetatorilor se concentrase pe Sergio Benazzo, 37 de ani, instalator din Villadose (Rovigo) indicat ca exploatator al Paulei impreuna cu fosta sa concubina, Gianina Pistroescu (37 ani), românca din Segarcea, Dolj, deja inchisa in România, tot pentru exploatarea prostitutiei.

A locuit la Villadose, in casa lui Benazzo si a concubinei Pistroescu, fiind obligata sa se prostitueze. Daca refuza, era batuta. Paula voia sa iasa din acest mediu si un client care se atasase de ea, un tânar din Ferrara, i-a dat numarul de telefon si a primis ca o ajuta. Dupa ce au descoperit relatia, Benazzo si Pistroescu vroiau sa-i dea o “lectie”. Pe 14 februarie 2008, Benazzo si Pistroescu o urca intr-o masina, merg pe o strada mai putin circulata, cu obiectivul de a se opri pe malul Padului, intr-un loc izolat unde sa-i poata da o lectie.

Au batut-o si au injunghiat-o, astfel “lectia” s-a incheiat cu un omor. Cadavrul, complet dezbracat, a fost acoperit de ramuri si arbusti, si incendiat. Resturile, descompuse si mâncate de animale, au fost descoperite o luna mai târziu. Ancheta a primit un impuls important si dupa ce transmisiunea tv “Chi l’ha visto?” de la Raitre s-a interesat de caz, primind in direct marturii importante pentru anchetatori.

Mai multe detalii pe gazetaromaneasca.com 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook