Ilie Balaci a murit! Ea este singura femeie pe care a iubit-o fostul fotbalist

Viaţa lui Ilie Balaci, „Minunea blondă“, este un conglomerat de poveşti. A jucat fotbal pe mulţi bani în plin comunism, l-a driblat pe Briegel, a semnat cu AC Milan, era să fie dat afară din casă pentru că a îndrăznit să bată Rapidul, a făcut carieră de antrenor în lumea arabă.

Radu C. Munteanu, duminică 21 octombrie 2018 , 12:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Cu toate acestea, în viaţa lui e existat o constantă: soţia lui, Dana, cea care i-a dăruit două fete, pe Liana şi pe Lorena.

 

 

Ilie Balaci a fost, probabil, jucătorul exponenţial al Craiovei Maxima, fotbalistul de care se leagă toate marile performanţe ale alb-albaştrilor. Şi, în ciuda fanteziei pe care o dovedea pe teren, în ciuda faptului că a fost un veşnic rebel, atunci când venea vorba de familie, pentru Ilie Balaci lucrurile deveneau, brusc, extrem de serioase.

Ilie Balaci şi soţia lui, Dana, se cunoşteau încă de la începutul liceului, erau colegi de clasă. ”În clasa a noua. De atunci. Faceţi socoteala că am aproape 40 de ani de când sunt însurat. (…) Dragoste la prima vedere la 16 ani, ce dracu’!... S-a legat. Probabil că mi-a fost mie hărăzită, eu – ei. Ne-am luat, şi cu asta, basta! (…) Era mai bună (la învăţătură, n. red.). Şi era şi bună atletă. Dar numai că, atunci când s-a măritat cu mine, avea 17 ani şi n-am mai lăsat-o. Trebuia să plece în cantonamente. (…) (Părinţii lui Ilie Balaci, n. red.) O cunoşteau pe Dana, pe nevastă-mea.

 

Dacă eram mai mult împreună, nu li s-a părut… Atâta, mama mi-a zis: „Eşti cam tânăr“. Iar tata m-a luat deoparte şi mi-a zis: „Uite care-i povestea. Tu, dacă te-nsori, te-nsori pentru o viaţă. Nu-mi vii mie peste o lună-două, un an, doi, cinci, că divorţezi. La noi în familie nu s-a-ntâmplat. O iei, să fii sănătos, rămâi cu ea pân’ la sfârşit!“.”, povestea Ilie Balaci cu câţiva ani în urmă.

Ilie Balaci a murit! A făcut stop cardio-respirator

15 ani a durat cariera de jucător a lui Ilie Balaci. 12 din aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee.
Ilie Balaci avea 62 de ani şi a fost unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal, supranumit de fani ”Minunea blondă”. Cariera sa se leagă de Universitatea Craiova, unde a jucat în perioada de glorie a formaţiei oltene. Din păcate, şi-a întrerupt prematur cariera din cauza unor accidentări. Nu s-a depărtat de marea dragoste, fotbalul. A fost antrenor, iar performanţe notabile a avut cu ehipe din Africa de Nord şi în zona ţărilor arabe.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si