Imagini de coșmar din închisoarea malgașă în care a stat Radu Mazăre! Rahova este hotel de 5 stele pe lângă penitenciarul din Madagascar

Închisoarea în care Radu Mazăre a așteptat să fie extrădat este una dintre cele mai dure din lume.

Radu Constantin, miercuri 22 mai 2019 , 11:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Radu Mazăre ar putea să se simtă la Rahova ca la un hotel de cinci stele față de închisoarea în care și-a petrecut săptămâna precedentă extrădării, în Madagascar.

Închisoarea din Antanimora, acolo unde românul a fost ținut după capturarea lui, este considerată una dintre cele mai dure din lume și a fost cuprinsă în ultimii ani în rapoarte ale Organizației ”Crucea Roșie” sau Amnesty International. Acestea au tras nenumărate semnale de alarmă legate de condițiile inumane în care sunt ținuți prizonierii.

Închisoarea este una suprapopulată iar capacitatea de ”cazare” este cu mult depășită de numărul deținuților. În 2011 erau 2.600 de deținuți în doar 800 de locuri, așa că mai mult de 25% dintre prizonieri dormeau pe jos. Organizațiile internaționale au anunțat că aici au existat cazuri de deținuți care au murit de foame iar în urmă cu câțiva ani a existat o invazie de șobolani care a declanșat o epidemie de ciumă bubonică ce risca să afecteze și restul orașului. În ultimii ani, autoritățile au început să facă eforturi pentru a îmbunătăți situația în sistemul penitenciar malgaș, însă acesta este încă departe de standardele pe care închisorile din Uniunea Europeană le au.

Citeste si: Radu Mazare, prima declaratie din Penitenciarul Rahova: Ma voi descurca onorabil si demn!

Fratele lui Radu Mazăre a confirmat că Radu Mazăre a trăit pe viu coșmarul din închisorile din Madagascar. ”Pot să vă spun că astăzi, la momentul la care noi vorbim, el este într-o procedură de mutare din pușcăria grea în care s-a aflat până acum într-o altă zonă a pușcăriei în care sunt condiții puțin mai bune. Acolo unde stătea erau condiții absolut inumane. Era o cameră de 45 de persoane, fără paturi, fără nici o amenajare, cu o singură toaletă și cu un singur robinet cu apă. Am făcut o solicitare către directorul închisorii să fie mutat în condiții mai bune și uite că a reușit”, a povestit Mihai Mazăre cu câteva zile în urmă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si