Imagini rare cu Ilie Balaci! Ce făcea ”Minunea Blondă” când avea chef să se relaxeze

Ilie Balaci, ”Minunea blondă” a fotbalului românesc, a fost, cu siguranţă, unul dintre frumoşii rebeli ai sportului. Şi, chiar dacă şi-a agăţat, încă de tânăr, ghetele în cui, rebel a rămas, iar pofta de a juca câte o ”miuţă” nu i-a dispărut niciodată.

Author: Radu C. Munteanu luni 22 octombrie 2018 , 09:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De altfel, în ultima perioadă, paparazzii WOWbiz.ro l-au surprins, în repetate rânduri, pe Ilie Balaci în ipostaze care dovedeau că era într-o formă fizică şi psihică de invidiat, că se bucura de viaţă ca nimeni altul şi că era un optimist incorigibil.

Mutat în Capitală, ”Prinţul din Bănie” părea să se bucure la maximum de terenurile sintetice din apropiere, el fiind nelipsit de la diverse ”miuţe” cu amicii săi. Şi, evident, talentul pe care l-a demonstrat pe când conducea Craiova Maxima în legendă nu l-a pierdut, el făcând spectacol, chiar dacă trecuse bine de a doua tinereţe, de fiecare dată câd punea piciorul pe minge.

 

 

Iar când nu juca fotbal, Ilie Balaci tot avea grijă de silueta lui, aşa cum ştia el mai bine. Mai exact, "Minunea blondă" se îmbraca gros, deşi afară erau aproape 30 de grade, şi făcea jogging prin parcuri. Balaci dădea ture pe alei şi transpira bine, în speranţa că îşi va recăpăta forma care l-a consacrat.

 

 

Evident, Ilie Blaci nu se limita făcând sport toată ziulica. Din când în când, se întâlnea cu prieteni vechi şi stătea la o mică şuetă. Ilie Balaci şi Aurica Ţicleanu au fost doi fotbalişti exponentiali ai Universităţii Craiova şi ai fotbalului românesc, având un traseu asemănător ulterior încheierii carierelor de jucători. cei doi s-au întâlnit la o cafenea din centrul Capitalei. A urmat o şuetă că între amici, având că principal subiect fotbalul, în special actuală situaţie a fotbalului craiovean, care are, în sfârşit, o echipa competitivă în prima liga autohtonă, spre satisfacţia celor doi vajnici componenţi ai Craiovei Maximă.

 

 

Pe vremea când erau ei fotbalişti, Ilie Balaci şi Rică Răducanu nu se puteau laudă că aveau salarii mari, dar în schimb, jucătorii erau recompensaţi altfel. Pe atunci, performanţă se plătea prin mâncare şi băutură. Şi cum Rică Răducanu şi Ilie Balaci au rămas pe ”vechi”, cei doi mai primesc şi acum carne şi vin la portbagaj. Invitaţi la un eveniment, cele două foste glorii au plecat acasă cu câte un sac de carne de porc şi un bidon de cinci litri de vin.

 

 

Iar când nu se vedea cu amcii, nu juca fotbal sau nu se disytra pe la vreun băruleţ cochet, Ilie Balaci avea grijă să îşi implice şi familia în activităţile sale. Şi, ca să fie în pas cu tehnologia momentului, Ilie Balaci şi-a rugat ginerele, pe Adrian Ungur, soţul Lianei, mezica fotbalistului, să-l însoţească la o companie de telefonie mobilă de unde intenţiona să-şi achiziţioneze un telefon. Tenismanul l-a ajutat cu ceva sfatuturi tehnice pe fosta legendă a Craiovei, după care cei doi au plecat să bea un suc că între bărbaţi, la o cafenea din incinta centrului comercial.

 

 

Ilie Balaci a murit! A făcut stop cardio-respirator

Ilie Balaci e omul care a făcut din Universitatea Craiova o echipă de temut în Europa şi lipsită de rivali în România. Balaci, supranumit  "Minunea Blondă" sau "Prinţul din Bănie" murit în urma unui stop cardio-respirator.
15 ani a durat cariera de jucător a lui Ilie Balaci. 12 din aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee.
Ilie Balaci avea 62 de ani şi a fost unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal, supranumit de fani ”Minunea blondă”. Cariera sa se leagă de Universitatea Craiova, unde a jucat în perioada de glorie a formaţiei oltene. Din păcate, şi-a întrerupt prematur cariera din cauza unor accidentări, deşi era curtat de echipe uriaşe ale fotbalului european, precum AC Milan. Nu s-a depărtat de marea dragoste, fotbalul. A fost antrenor, iar performanţe notabile a avut cu ehipe din Africa de Nord şi în zona ţărilor arabe.
Ilie Balaci are doua fete: Lorena şi Liana, care i-au dăruit patru nepoţi, patru băieţi. Lorena, fiica cea mare, a fost căsătorită cu fotbalistul Eugen Trica.
A marcat nu mai puţin de 84 de goluri pentru echipa României.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si