Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu va fi implementat
Actual

Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu va fi implementat

A.L.
19 oct 2017

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Misa, a admis miercuri ca impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat din 2018, asa cum era prevazut in programul de guvernare, informeaza HotNews.

Misa a anunţat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca, de anul viitor, impozitul pe venit va scadea de la 16% la 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru angajaţii cu salarii de sub 2.000 de lei.

Intrebat insa ce se intampla cu impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000  de lei, Ionuţ Misa a raspuns: "Aceasta masura nu va fi implementata in aceasta perioada si pana la sfarsitul anului".

Ministrul a anunţat insa o taxa de solidaritate de 2%, ”care va reveni angajatorului"


„E o taxa prevazuta la nivelul Uniunii Europeane, nu e una instituita de Guvern. Exista o directiva europeana care ne obliga sa aplicam un anumit procent fondului de salarii. Aceasta taxa nu poate fi eliminata sub nicio forma. Directiva europeana reglementeaza taxa pentru fondul de salarii. Nu numai mediului privat, ci si sistemului public. Taxa o plateste angajatorul la fondul de salarii”, a adaugat el.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook