In ciuda gerului si a zapezii care a ingropat sate intregi, preotul din Pasul Tihuta a ajuns la enoriasi! Nu oricum, cu masina 4x4

In ciuda gerului si a zapezii care a ingropat sate intregi, zeci de suflete din Piatra Fintinele pastreaza traditiile vechi de cind lumea. Zile la rand, preoti, enoriasi, dar si maicute transporta tone de gheata pentru a putea inalta crucea de gheata pentru sfintirea apei de Boboteaza. ##VIDEO41338##

Editor: Alexandra Chiric Author: Stirile Kanal D vineri 06 ianuarie 2017 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In Pasul Tihuta, zapada masoara mai bine de un metru! Chiar si asa, potrivit datinii, preotul satului ajunge la toate cele 90 de familii care traiesc rasfirate pe munti!

Iordanul ajunge in casele credinciosilor doar cu masina 4X4 a parintelui!

Pana ce preotul strabate muntele prin zapada pana la ultima casa, sa o sfinteasca, enoriasii dar si maicutele pregatesc la biserica traditionala cruce de gheata a bobotezei.

Cateva zile trudesc oamenii pentru ca de Boboteaza sa poata sa inalte crucea. Gheata este taiata dintr-un lac din apropiere, tot de catre localnici. Anul acesta au transportat nu mai putin de 2 tone.

„Anul trecut a avut aprox. 35 de cm, anul asta are 25 si ca sa o facem mai groasa am pus doua duble, ca sa para mai adevarata”.

Dupa ce transporta gheata de la lac, oamenii muncesc o zi intreaga, ca sa puna laolalta bucatile de gheata pentru a forma crucea, inalta de 4 metri.

Anul acesta, oamenii spera ca crucea de gheata sa reziste mai mult... Mai ales ca sunt asteptate temparaturi extrem de scazute.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si