Sacre simboluri, modelate din aluat din faina de grau, fierte, ca in Muntenia, ori coapte si botezate cu nuca si miere, ca in dulcea tara a Moldovei, mucenicii ori sfintisorii prind trup de opt si chip de sarbatoare. George Mihai a purtat traditia mucenicilor prin tara si va aduce acum reteta.
Gospodinele nu-si vad capul de treaba. Isi sufleca manecile si se pun pe framantat. Maiaua din drojdie dizolvata in apa calduta, cu zahar si sare, va ajuta faina sa sporeasca si va face aluatul, vaduvit de lapte, putin mai pufos.
Defel, aluatul e mai bogat, cu lapte, oua si unt, ca de cozonac. Atunci cand 9 Martie pica in Post, aluatul saraceste in gust, odata cu infranarile gospodinei.
E timpul ca pamantul sa se dezmorteasca si apele sa se dezgheate. Vremea in care omul baga plugul in brazda, la camp, si isi pregateste animalele pentru urcatul la munte.
Urmariti mai jos materialul integral.