În premieră la Kanal D, "DESTINE", o serie de documentare biografice despre puterea de a reuşi în viaţă

M. P., miercuri 28 noiembrie 2018 , 14:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Documentarul biografic „DESTINE”, difuzat în premieră naţională la KANAL D, în data de 2 decembrie 2018, la ora 13:00, prezintă incredibila poveste de viaţă a Cristianei Grigore, o tânără de etnie romă care a copilărit într-un mic sat din Olt, si care din dorinţa de a-şi depăşi condiţia şi prin multă muncă, a ajuns să fie astăzi cercetător în drepturile omului la Universitatea Columbia, din New York, Statele Unite ale Americii.

Cristiana Grigore deschide, astfel, primul capitol dintr-o serie de filme inspiraţionale ce prezintă poveştile unor oameni deosebiţi care au triumfat în viaţă in ciuda faptului ca destinul nu parea sa le ofere vreo sansa.

Filmat în stil cinematografic, în acest episod urmărim călătoria Cristianei către Columbia University şi noua ei viaţă în New York, aflăm cum a plecat din România, într-o vară, ca student cu viză de Work &Travel, şi cum America a fost ţară unde ea a recunoscut pentru prima dată că este de etnie romă.

„Mă gândesc la destin şi, legat de chemarea pe care o ai tu pe lume, la oamenii pe care ajungi să îi cunoşti, poate de la celălalt capăt al lumii, poate dintr-o altă clasă socială. Şi toate acestea au ceva magic, ceva ce e dincolo de tine. A vorbi despre identitatea mea romă şi experienţele care mi s-au întâmplat în State şi în România face parte din destinul meu.

Uneori mă gândesc oare cum am reuşit să fac toate lucrurile astea, cum am avut puterea să trec prin multe situaţii complicate...  E ca o forţă, care uneori îţi arată drumul”, povesteşte Cristina Grigore.

Care erau şansele ca această fată, care îşi neagă rădăcinile, să ajungă să scrie pentru The New York Times? Aproape zero! Şi, cu toate astea, Cristiana reuşeşte şi este aici să ne inspire pe toţi, că tot ce trebuie să facem este să credem în şansa noastră şi să nu ne abandonăm drumul către împlinirea visului, indiferent de piedicile apărute

în cale.

„Cristiana Grigore are o personalitate extrem de interesantă şi are o poveste de viaţă care poate inspira orice tânăr să îşi urmeze visul. În documentarul <DESTINE> veţi vedea cum o fetiţă, dintr-un sat de lângă Slatina, ajunge să aibă propriul program la una dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii. Un adevărat exemplu de ambiţie şi perseverenţă”, explică Cristina Dobriţoiu şi Titi Rădoaie, regizorii acestui documentar.

„DESTINE” face parte dintr-o serie de documentare care prezintă poveştile unor români care au dovedit că succesul poate fi obţinut în pofida celor mai dificile medii sociale şi care vor fi difuzate în curând la Kanal D. Documentarul este o producţie Oblique Media Film şi Movie Production Entertainment, producători Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Rădoaie, Dan Iancău, Cristina Dobriţoiu şi este regizat de Cristina Dobriţoiu şi Titi Rădoaie.

Filmul este premiat internaţional la LAIFFA- Los Angeles Independent Film Festival Awards, 2018, pentru Best First Time Filmaker: Adela Vrînceanu Celebidachi, Dan Iancau, Titi Rădoaie, Cristina Dobriţoiu şi a primit OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY WOMEN’S FILM &  FINALIS DEBUT FILMMAKER & Selecţie oficială & FINALIS DOCUMENTARY FILM & OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY FILM ON WOMEN, la Calcutta International Cult Film Festival 2018.

„DESTINE” este un film susţinut de Vimetco Alro şi a fost realizat cu sprijinul Mindshare, Mediacom, Wavemaker, Emag, McCann Bucharest, Orange România şi Media Voice.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care... Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si