In timp ce romanii pleaca din tara pentru un trai mai bun, mii de straini vin sa munceasca la noi!

In vreme ce romanii pleaca din tara in cautarea unui trai mai bun, sunt si straini pentru care salariile din Romania sunt un vis frumos. Mii de vietnamezi, chinezi, nepalezi vin sa lucreze in constructii, agricultura si confectii

Author: G. S. miercuri 18 aprilie 2018 , 20:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Pe Amera am intalnit-o la sediul Inspectoratului pentru Imigrari am intalnit-o si. Isi asteapta permisul de sedere. Are 56 de ani si lucreaza de ani buni in Romania. A venit aici pentru a o ajuta pe mama ei si a-i oferi baiatului ei din Sri Lanka o viata mai buna.
Din salariul de 2.500 de lei reuseste sa trimita ceva bani si familiei.
 
Pentru ei, Romania e taramul fagaduintei, iar pentru angajatorii romani...salvarea!
 
 
Pe cat de ciudat suna, pe atat de adevarat este! Autoritatile recunosc in Romania e mare criza de muncitori si angajatorii romani primesc pe toata lumea cu bratele deschise! 
 
Daca anul trecut au fost inregistrati 56 de mii de cereri de permise de munca din partea unor cetateni din afara Uniunii Europene, anul acesta, doar pana acum, sunt cu 10 mii mai multe.
Cei mai multi vin sa lucreze in constructii.
Salariile nu sunt mari- putin peste 2 mii de lei, bani in mana.
 
In timp ce locurile de munca din Romania sunt ocupate de muncitori din afara Uniunii Europene, romanii profita din plina de libera migratie a fosrtei de munca si fug dupa salarii mari in Spania, Italia, Germania sau tarile nordice.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si