Inainte sa dispara definitiv, Elodia Ghinescu investise intr-un atelier de moda! Celebra avocata deschisese o afacere cu creatoarea Manuela Gaspar

Cu un an si jumatate inainte sa dispara, Elodia Ghinescu a investit intr-un atelier de moda.

Matei Vaihan, duminică 30 octombrie 2016 , 09:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Elodia Ghinescu a disparut fara urma in august 2007 si de-abia peste 9 ani, in august 2016, procurorii l-au condamnat definitiv, la 16 ani si 8 luni de inchisoare, pe sotul ei, Cristian Cioaca, care nu a recunoscut vreodata ca a ucis-o. Despre Elodia se stie ca era avocat la Brasov, insa un detaliu inedit este acela ca ea si-a incercat norocul si in afaceri. In ianuarie 2006, Elodia a infiintat o firma cu o amica de-a sa, Manuela Gaspar, tot avocat de profesie, dar pasionata de moda, ele devenind asociati, in cote egale, la societatea „Glamour Atelier”.

Manuela Gaspar
Manuela Gaspar
Mai mult, Elodia, tinand cont si de faptul ca era avocat, a devenit si administratorul firmei care urma sa deruleze afacerile atelierului de moda. Cu toate acestea, dupa doar doua luni, in martie 2006, Elodia s-a retras din firma si i-a cedat actiunile Manuelei Gaspar, care a devenit unic asociat. Ulterior, Gaspar a devenit un apreciat creator de rochii de lux, colectiile ei ajungand si la cea mai mare prezentare de moda a lumii, Pret-a-Porter, de la Paris. Intr-un interviu de acum cativa ani, acordat Adevarul, Manuela Gaspar a povestit despre inceputurile afacerii sale in moda, insa nu a pomenit nici un cuvant despre faptul ca a fost asociata cu Elodia.

“M-am întors de la facultate, din Bucureşti şi am văzut că în Braşov există un deficit foarte mare pe această linie, a rochiilor de lux, indiferent că este vorba de rochii de ocazie sau de mireasă. Am vorbit despre asta cu soţul meu, am cântărit foarte bine situaţia, am analizat toate posibilităţile şi am apelat la un împrumut bancar. Timp de şase luni am pus la punct detaliile şi apoi am înfiinţat firma. Asta se întâmpla în urmă cu cinci ani, dar în niciun caz nu mă aşteptam la un asemenea succes într-un timp atât de scurt. Acum afacerea de la început s-a transformat şi în pasiune”, marturisea creatoarea de moda. In ciuda succesului, Manuela a renuntat la atelierul de moda si a devenit designer de interior.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si