Ministrul Educaţiei, despre începerea noul an școlar: "Părinții vor afla până în 10 septembrie"

Până pe data de 10 septembrie părinții vor afla cum vor începe copiii lor școala sau grădinița, a anunţat ministrul Educației, Monica Anisie.

Andreea Stoica, luni 07 septembrie 2020 , 10:55

Monica Anisie
Monica Anisie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a spus ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Potrivit ministrului, fiecare școală ar trebui ca cel târziu marți să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar cu programul concret de începere a școlii din 14 septembrie.

Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a precizat Anisie.

Citeste si: Scenariile pentru începerea şcolii: INSP anunţă astăzi situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate

Întrebată sâmbătă, la B1 TV, dacă pentru 14 septembrie există mai multe șanse pentru învățământul online sau pentru cel cu prezență fizică, Monica Anisie a răspuns: „Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”.

Monica Anisie
Monica Anisie

Institutul Naţional de Sănătate Publică urmează sa facă publice luni evaluările epidemiologice

Institutul Naţional de Sănătate Publică urmează sa facă publice luni evaluările epidemiologice pentru toate unităţile administrativ-teritoriale, evaluări în baza cărora conducerile şcolilor urmează să decidă scenariul pentru începerea anului şcolar.

Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei privind măsurile pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă stabileşte că direcţiile de sănătate publică vor informa, până în 7 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti, Comitetul Judeţean/ al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/ CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până în 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.

Începerea şcolii: Scenariul 1

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Citeste si: Orban: Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie

Începerea şcolii: Scenariul 2

Scenariul 2 are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

Citeste si: O profesoară a murit în timp ce preda online! Cu ultimele puteri, a spus „Nu pot”

Începerea şcolii: Scenariul 3

Scenariul 3 se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si