Infecția misterioasă și molipsitoare care se răspândește la nivel mondial

Care este ciuperca periculoasă. Se răspândește la nivel global și reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice.

Author: C.D. luni 08 aprilie 2019 , 12:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Candida auris este o ciupercă extrem de periculoasă care opune rezistență la medicamente. În ultimii cinci ani, infecția a afectat o unitate neonatală din Venezuela, un spital din Spania, o unitate de terapie intensivă dintr-un spital din Marea Britanie, dar și centre spitalicești din India, Pakistan și Africa de Sud.

Recent, ciuperca a ajuns și la New York, New Jersey și Illinois și urmează ca Centrele Federale pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA să ia măsuri şi să adauge candida auris pe lista "ameninţărilor urgente".

Citeste si: La Istanbul a fost inaugurat cel mai modern aeroport din lume! Cum arată locul de unde pot pleca zilnic peste 2.000 de curse aeriene!

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

În luna mai, un bărbat a fost internat pentru intervenții chirurgicale abdominale și un test de sânge a arătat că fusese infectat cu o infecție misterioasă, fiind izolat rapid în unitatea de terapie intensivă.

După 90 de zile, omul a murit, însă candida auris nu.

Potrivit testelor, ciuperca invadase fosta cameră a bărbatului, iar spitalul a recurs la un echipament special de curățare și schimbări radicale pentru a o eradica.

Germenii rezistenţi sunt adesea supranumiţi "super-gândaci", dar acest lucru este simplist deoarece aceştia nu sunt periculoşi pentru toată lumea. În schimb, ele sunt letale pentru persoanele cu sisteme imunitare slăbite, în special nou-născuţii şi vârstnicii, fumătorii, diabeticii şi persoanele cu tulburări imunitare care iau steroizi, ceea ce influenţează apărarea organismului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si