Înșelăciune cu ajutoarele din criza COVID. Au loc percheziții de amploare, joi dimineața

Românii dau dovadă de inventivitate și în pandemie. Peste 40 de persoane din Prahova sunt acuzate de polițiști că au intenționat să obțină ajutoare de la stat în mod ilicit și încercau să obțină peste 200 de mii de lei pentru a trece peste criza COVID-19.

Author: Razvan Ilie joi 14 ianuarie 2021 , 11:04

percheziții
Ca urmare a intervenţiei organelor de cercetare penală a fost împiedicată cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zeci de percheziţii au loc joi dimineaţă în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals, 43 de persoane fiind acuzate că au încheiat contracte fictive de drepturi

de autor cu o societate comercială.

În baza acestor contracte false, inculpații au solicitat acordarea indemnizaţiei de sprijin pentru întreruperea activităţii ca urmare a restricţiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Un psiholog fals a lucrat la un spital din Târgovişte și a încasat salarii de 400.000 lei de la stat!

Percheziții de amploare în Prahova și Dâmbovița

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, efectuează 30 de percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicate în fapte de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals. 44 de mandate de aducere vor fi puse în executare. Percheziţiile se desfăşoară atât la sediul unei societăţi comerciale, cât şi la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locaţii din judeţele Prahova şi Dâmboviţa”, anunţă Poliţia.

Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie şi decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială. În baza acestor contracte, persoanele bănuite ar fi solicitat acordarea indemnizaţiei de sprijin pentru întreruperea activităţii ca urmare a restricţiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei

”În fapt, persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obţinerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activităţi de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată. Fiecare solicitant ar fi întocmit şi o declaraţie pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obţinerea de venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe şi imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pe durata stării de alertă”, precizează poliţiştii.

Ca urmare a intervenţiei organelor de cercetare penală a fost împiedicată cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si