Inspectia Judiciara: Augustin Lazar nu a incalcat Codul deontologic prin afirmatiile referitoare la OUG 13

Inspectia Judiciara a constatat ca procurorul general Augustin Lazar nu a incalcat Codul deontologic prin afirmatiile sale legate de circumstantele adoptarii controversatei OUG 13.

V.P., marți 26 septembrie 2017 , 15:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat marti raportul Inspectie Judiciare in acest sens, concluzia fiind ca nu exista indicii privind incalcarea de catre  procurorul general Augustin Lazar "a obligatiilor deontologice stabilite prin dispozitiile art.9 alin. 2 şi art.17 din Codul deontologic".

Verificarile Inspectiei Judiciare au vizat afirmatii ale procurorului general in cadrul unor discutii publice purtate pe tema circumstantelor in care a fost adoptata OUG 13/2017.

Procurorul general, Augustin Lazar, declara in luna februarie ca Ordonanta 13, prin care erau modificate Codul penal şi Codul de procedura penala, nu mai exista, iar Ordonanta 14 a readus lucrurile in albia constitutionala, precizand ca are incredere ca lucrurile vor evolua bine şi ca se abtine in a comenta ce ar trebui sa faca Guvernul.

"Ordonanta 13 nu mai exista. Ea a plecat in neant, cum s-au exprimat specialiştii in domeniu. Ordonanta 14 a readus lucrurile in albia constitutionala. OUG 14 este constitutionala. Eu am auzit in spatiul public tot felul de speculatii, insa nu aş putea intra in aceste de speculatii sa le analizez. Eu cred ca lucrurile sunt acum aşezate, emotia a trecut, şi probabil nu vor fi surprize, nimeni nu va mai indrazni sa aduca surprize de neconstitutionalitate in fata societatii civile...", a spus Augustin Lazar.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si